Hlavní obsah

Že to Jágrovi nejde? Zveličuje se to, pořád hraje dobře, odmítá kritiky kouč Floridy

Florida/Praha

Zatímco v uplynulé sezóně byl se sedmadvaceti brankami a šestašedesáti kanadskými body nejproduktivnějším hráčem Floridy v NHL, na začátku té nové zůstává český hokejový útočník Jaromír Jágr zatím za očekáváním. Legendární 68 se střelecky trápí, doplácí i na absenci Jonathana Huberdeaua, s nímž si tolik rozuměl. Kouč Panthers Gerard Gallant však kritiku Jágra odmítá, naopak ho hájí.

Foto: Jeffrey T. Barnes, ČTK/AP

Útočník Floridy Jaromír Jágr v utkání s Buffalem.

Článek

Jaromír Jágr, Aleksander Barkov, Jonathan Huberdeau. Spojení těchto tří útočníků v minulém ročníku fungovalo náramně, v základní části NHL si dohromady připsali 184 kanadských bodů a hlavně jejich zásluhou se Panteři poprvé od roku 2012 dostali do vyřazovacích bojů.

O to bolestivější pro Floridu bylo, když si Huberdeau krátce před startem tohoto ročníku poranil kotník a tým se bude muset minimálně do konce kalendářního roku obejít bez něj.

Na levé křídlo elitní formace se místo talentovaného Kanaďana, v němž Florida vidí svou budoucnost, posunul pětadvacetiletý Jonathan Marchessault, jehož Panteři v létě získali jako volného hráče. Marchessault zatím důvěru kouči Gallantovi splácí, vždyť s třinácti body vévodí týmovému bodování a sedmi vstřelenými brankami si vyrovnal sezónní rekord z loňské sezóny, kdy k tomu ale v dresu Tampy Bay potřeboval 45 zápasů.

Proti San Jose by Jágr neměl chybět

Jenže u Jágra s Barkovem je to zatím slabší. Finský forvard sice v pondělí pomohl k výhře 3:1 nad Blesky jednou asistencí, čímž ukončil své osmizápasové čekání na bod, série bez vstřeleného gólu se ale protáhla už na jedenáct zápasů. A to jich přitom v minulé sezóně nasázel osmadvacet, více než jakýkoliv jeho spoluhráč.

Jágr zase ve třinácti zápasech skóroval jen jednou. Gerard Gallant ale s kritikou české legendy nesouhlasí. „Že dal Jágr zatím jeden gól? Lidi to zveličují. Když ho během zápasů sledujete, tak zjistíte, že pořád hraje dobrý hokej," brání kladenského odchovance.

Jágr poslední dva zápasy proti Washingtonu a Tampě kvůli křečím v oblasti třísel nedohrál, Gallant však uklidňuje, že nejde o nic závažného. Ve čtvrtek proti San Jose by v sestavě neměl chybět.

Jokinen se vrací do hry

„Lékaři mi říkali, ať si o něj nedělám starosti. Má menší koňar v třísle. Je znepokojující, že se mu to přihodilo znovu, ale vždyť mu je (téměř) pětačtyřicet. Takové věci se stávají. Myslím, že na Žraloky bude v pohodě," uvedl Gallant v úterý.

Vedle Huberdeaua zůstává na marodce útočník Nick Bjugstad, dobrou zprávou pro fanoušky Panterů však je, že po devítizápasové pauze způsobené poraněným kolenem se do hry vrací jiný forvard Jussi Jokinen. „Pokud se do čtvrtka nic nestane, bude připravený nastoupit," těší Gallanta.

Reklama

Související témata: