Hlavní obsah

Hvězda Jestřábů uchvátila zámoří. Povedl se jí hattrick Gordieho Howea!

St. Louis

Byl to zápas Artěmije Panarina! Ruský hokejista, který nebyl nikdy draftován, znovu nadchl NHL. Útočník Chicaga, jenž byl v zámoří dlouho opomíjený, zase předvedl svoji velikost. Ve středu večer zařídil v prodloužení výhru Blackhawks na ledě St. Louis (2:1), navíc se mu povedl tzv. hattrick Gordieho Howea, tedy připsat si gól, nahrávku a bitku v jednom utkání.

Foto: Billy Hurst, Reuters

Artěmij Panarin (nahoře) z Chicaga se Scottiem Upshallem ze St. Louis se do sebe pustili pěstmi.

Článek

Hattrick pojmenovaný po legendárním Kanaďanovi, který si vedle hokejového umění dovedl na ledě i rázně zjednat pořádek, se v minulosti dařil zejména útočníkovi Brandonu Shanahanovi (17). A naposledy ho v kanadsko-americké soutěži předvedl zmiňovaný Panarin.

Reprezentant sborné platí za velký hokejový talent, který umí gól dát, připravit ho a nebojí se pustit ani do šarvátky. Přesvědčil o tom ve středu v domovské aréně Bluesmanů.

Vše odstartovalo v úvodu druhé třetiny, kdy Panarin zaznamenal druhou asistenci u trefy Mariána Hossy. Necelé tři minuty před koncem sice Pietrangelo poslal duel do prodloužení, které ale trvalo jen 25 vteřin. Bývalý forvard Petrohradu měl v přesilovce dostatek času zamířit a kotouč nasměrovat nechytatelně pod horní tyčku. "Nemám ponětí, kudy ten puk proletěl," nechápal domácí gólman Jake Allen. "Jen jsem slyšel, jak zapadl do branky," dodal.

Panarin tím dokonal hattrick Gordieho Howea. V 55. minutě se totiž ještě pustil do pěstního souboje se Scottiem Upshallem, který potěšil téměř 19 tisíc diváků v hale Scottrade Center.

Panarin nakoukl do NHL poprvé až loni a okamžitě udivoval svými výkony. Hned v premiérovém duelu proti New York Rangers skóroval, v únoru letošního roku zase stejnému týmu nasázel hattrick. Sezónu ukončil s bilancí 77 bodů (30+47), letos má na zatím kontě ve čtrnácti duelech 15 bodů za šest branek a 9 přihrávek.

Reklama

Související témata: