Hlavní obsah

Odhodlaný Palát dostal v NHL dárek. Nakopne ho k rozjezdu?

V sezóně 2013/14 i v té následující patřil v hodnocení účasti na ledě při vstřelených a obdržených brankách mezi špičku NHL. I v uplynulém ročníku skončil český hokejový útočník Ondřej Palát v kladných číslech, letos to ale neplatí. Forvard Tampy Bay je po třinácti odehraných zápasech na minus sedmi a zatím se mu příliš nedaří ani střelecky.

Foto: Marc Desrosiers, Reuters

Ondřej Palát v akci během utkání s Ottawou.

Článek

„V téhle statistice jsem špatný. Ale věřím, že se to otočí tím správným směrem. Nemám obavy, vždyť v sezóně odehrajete 82 zápasů. Jsem odhodlaný tvrdě makat," slibuje Palát.

V posledním utkání proti Floridě zaznamenal jediný gól Blesků, svůj teprve druhý v sezóně. A byl hodně kuriózní, neboť obránci Panterů Alexi Petrovicovi sjel při rozehrávce zpoza branky puk z čepele, dostal se k Palátovi, který už neměl problém překonat dezorientovaného gólmana Luonga.

Ondřej Palát v sezóně 2016/17
Zápasy13
Góly2
Asistence3
Plus/minus- 7

Frýdecko-místecký odchovanec věří, že právě tento šťastný zásah by jej mohl do dalšího průběhu sezóny nastartovat. „Byl to dárek. Někdy ale podobné odrazy potřebujete, abyste se trochu rozjeli," tvrdí Palát, jenž není jediným hráčem, na něž Tampa spoléhá, ale zatím příliš nezáří.

Souží se i Tyler Johnson. Hlavní kouč Blesků Jon Cooper oba hráče dobře zná, neboť je v minulosti vedl na farmě v Norfolku. „Znám je dlouhou dobu. Když bylo potřeba, obtížné situace vždycky nakonec zvládli. V hokeji nejde předvádět pořád jen ty nejšpičkovější výkony," zastává se Cooper obou útočníků.

„Když teď na ně koukám a zjišťuju, jestli pořád odvádějí poctivou práci, tak vím, že to pokaždé platí. Jako trenér si v tomto ohledu nemůžu na nic stěžovat," pokračuje Cooper.

Vždycky máte v hlavě, že vám dobíhá smlouva

Oběma hokejistům po sezóně vyprší smlouvy, takže se můžou stát chráněnými volnými hráči. Palát, jenž v tomto ročníku pobírá 4 milióny dolarů, přiznává, že mu občas tento fakt probleskne v mysli.

„Myslím, že o tom přemýšlí úplně každý. Když vám dobíhá poslední rok smlouvy, vždycky to máte v hlavě. Ale snažím se na to nesoustřeďovat, zaměřuju se na své výkony, abych byl mužstvu co nejvíc prospěšný," uzavírá pětadvacetileté levé křídlo, které v září reprezentovalo Českou republiku na Světovém poháru.

Reklama

Související témata: