Hlavní obsah

Philadelphia přišla o zraněného Neuvirtha. Jak dlouho bude český gólman mimo?

Philadelphia/Praha

Hokejový brankář Michal Neuvirth bude kvůli zranění kolene, které utrpěl v sobotním utkání NHL proti Minnesotě, chybět Philadelphii čtyři až šest týdnů. Letci českého gólmana zařadí na listinu zraněných hráčů a do týmu místo něj bude povolán Anthony Stolarz z farmářského Lehigh Valley v AHL.

Foto: Matt Slocum, ČTK/AP

Gólman Philadelphie Michal Neuvirth likviduje šanci Mikaela Granlunda z Minnesoty.

Článek

Philadelphia uvedla, že Neuvirth se poranil v dolní části těla, podle zámořských novinářů jde o levé koleno, které si rodák z Ústí nad Labem podvrtnul při zákroku v první třetině sobotního zápasu s Minnesotou.

Tu sice ještě osmadvacetiletý gólman dochytal a za sedmi střel jednou inkasoval, od prostřední třetiny jej ale v brankovišti vystřídal Steve Mason.

Neuvirth, jenž v září reprezentoval Českou republiku na Světovém poháru, nezažívá povedený vstup do sezóny. Ve svém druhém ročníku za Philadelphii, kdy svádí boj o post jedničky s Masonem, nastoupil do devíti zápasů, z toho osmkrát od začátku. Úspěšnost jeho zákroků činí 85,9 procent, průměr inkasovaných gólů na zápas má 3,54.

Po dobu Neuvirthova zranění by měl Masonovi krýt záda dvaadvacetiletý Američan Anthony Stolarz, který zatím v NHL neodehrál jediný zápas. Je však velmi pravděpodobné, že teď se debutu dočká.

Islanders přišli o dalšího beka

O svého nejproduktivnějšího obránce Dennise Seidenberga přišli New York Islanders, pětatřicetiletý Němec má zlomenou čelist. V sobotním zápase s Floridou ho zasáhl puk do obličeje.

I když Islanders povahu zranění neupřesnili, podle zámořských médií vyšetření odhalilo zlomenou čelist. Délka absence zatím není jasná. Ostrovanům přitom už chybějí další dva zranění beci Travis Hamonic a Ryan Pulock. Hamonic má zlomený palec, Pulock kůstku v noze.

Seidenberg hraje v NHL od roku 2002, prošel Philadelphií, Phoenixem, Carolinou, Floridou a Bostonem, s nímž před pěti lety získal Stanley Cup. Po nedávném Světovém poháru podepsal smlouvu s Islanders a v 15 zápasech dal zatím čtyři góly a má osm bodů.

Reklama

Související témata: