Hlavní obsah

Mezi třemi hvězdami týdne v NHL jsou dva finští brankáři

New York

Mezi tři hvězdy uplynulého týdne v NHL se dostali dva finští brankáři, Tuukka Rask z Bostonu a Pekka Rinne z Nashvillu. Mezi ně se v tradiční anketě vklínil útočník Mark Scheifele z Winnipegu.

Foto: David Zalubowski, ČTK/AP

Brankář Bostonu Tuukka Rask.

Článek

Devětadvacetiletý Rask má za sebou skvělý týden, v němž vychytal čtyři výhry a inkasoval jen tři góly. Držitel Vezina Trophy pro nejlepšího brankáře soutěže z roku 2014 udržel čisté konto proti Buffalu a Coloradu, zaznamenal vítězství 5:2 nad Columbusem a 2:1 nad Arizonou. V sezoně zatím nastoupil jedenáctkrát a pomohl Bostonu k deseti výhrám.

Sheifele byl ve sledovaném období druhým nejproduktivnějším hráčem soutěže, ve čtyřech duelech si připsal šest bodů (3+3). Třiadvacetiletému kanadskému centrovi se dařilo především v duelu proti Dallasu, v němž přispěl k výhře Jets 8:2 dvěma góly a dvěma asistencemi.

Rinne dovedl Nashville ke třem vítězstvím ze tří zápasů. Proti Ottawě a St. Louis čtyřiatřicetiletý gólman vychytal shodně výhry 3:1, s Anaheimem už neinkasoval a po výhře 5:0 se radoval ze 41. nuly v kariéře.

Reklama

Související témata: