Hlavní obsah

Legendární Gretzky opět v dresu. Tentokrát jako kreslený v Simpsonových

Praha

Pokud jste světová legenda, máte jistotu, že se jednou uvidíte jako kreslená postava v nekonečném americkém sitcomu Simpsonovi. Wayne Gretzky je považován za nejlepšího hokejistu všech dob, proto si tvůrci seriálu vzpomněli i na něj. The Great One se přiřadí k plejádě jmen, kteří se objevili ve Springfieldu. Jeho čas vedle Homera Simpsona přijde 11. prosince.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Wayne Gretzky, hokejová legenda. Proč by se tedy neusmíval?

Článek

Bývalý kanadský hokejista, historický lídr v bodování NHL, čtyřnásobný vítěz Stanley Cupu. Celý hokejový svět si ho spojuje s číslem 99. „Museli jsme získat povolení. Jeho žena Colleen byla nadšená, že jsme se ho rozhodli použít v show," citoval nhl.com Al Jeana, který je výkonným producentem seriálu od roku 1998.

„Hledali jsme hrdiny na zimu jako je Santa Claus a Jack Frost. Není větší hokejový hrdina než Wayne Gretzky. Lidé se dohadují o spoustě věcí, ale nikdy se nedohadují o tom, kdo je největší hokejista všech dob. Je to vždycky on," vysvětluje volbu Jean.

Gretzky odehrál v NHL jedenadvacet sezón, vstřelil 894 gólů a připsal si 1963 asistencí. Jeho 2857 bodů je pro současné hráče nedostižným cílem. Najít věhlasnějšího hokejistu nejde. Hráč, který psal příběhy a historii.

Desítky sportovců propůjčily svůj hlas tomuto legendárnímu seriálu, pětapadesátiletý Gretzky bude prvním hokejistou. „Udělali jsme si seznam sportovců, Gretzky je jedním z mých oblíbených. Řekl bych, že jediní, kteří se s ním rovnají z hlediska úspěchu ve svém sportu jsou sestry Williamsovy v tenise a Magic Johnson v basketbalu," myslí si producent animovaného seriálu, v rámci kterého už bylo vyrobeno více než 600 epizod.

Reklama