Hlavní obsah

Hertl musí na další operaci. Návrat nejasný

San Jose

Hokejový útočník Tomáš Hertl ze San Jose dnes podstoupí další operaci pravého kolena, které si minulý týden opět poranil. Podle generálního manažera Sharks Douga Wilsona by se mělo jednat o drobný zákrok. Jak dlouho bude český reprezentant mimo hru, není momentálně jasné.

Foto: Ben Margot, ČTK/AP

Tomáš Hertl (48) ze San Jose na ilustračním snímku poté, co dal gól proti Columbusu.

Článek

"Po operaci bude pokračovat v rehabilitaci. Časový plán, kdy se vrátí do hry, není stanoven," uvedl Wilson na adresu třiadvacetiletého útočníka, který v této sezoně NHL vstřelil v 17 zápasech čtyři branky a přidal pět asistencí.

Hertl se zranil ve čtvrtečním zápase v St. Louis a vrátil se do San Jose na vyšetření. V pondělí klub nejprve oznámil, že odchovance pražské Slavie zařadil na listinu zraněných hráčů a později Wilson uvedl, že hráče čeká operaci.

Pravé koleno Hertlovi operovali kvůli poškozeným vazům už před třemi roky a přišel pak o účast na olympijských hrách v Soči. Letos opět kvůli bolavému kolenu nedohrál finále Stanleyova poháru, v němž Sharks podlehli Pittsburghu. Kvůli následkům tohoto zranění chyběl české reprezentaci v září na Světovém poháru v Torontu.

Reklama

Související témata: