Hlavní obsah

Hokejový obránce Burns se upsal San Jose až do roku 2025

San Jose

Jeden z nejlepších obránců současnosti Brent Burns spojil svou budoucnost v hokejové NHL se San Jose. S vedením Sharks se dohodl na novém osmiletém kontraktu, jenž vstoupí v platnost po této sezóně a následně bude platit až do roku 2025.

Foto: Ross D. Franklin, ČTK/AP

Obránce San Jose Sharks Brent Burns.

Článek

Jednatřicetiletý Burns se tak v létě nestane nechráněným volným hráčem a finančně si polepší. V tomto ročníku má plat 5,76 miliónu dolarů, nový kontrakt zajišťuje dvacítce draftu 2003 podle informací ESPN celkový příjem ve výši 64 miliónu dolarů, v průměru osm miliónů za sezónu.

Finalista Norrisovy trofeje pro nejlepšího obránce NHL za minulý ročník má v této sezóně v 19 odehraných zápasech na kontě 16 bodů díky sedmi gólům a devíti asistencím. Před jejím startem si mohl loňský mistr světa z Prahy vychutnat s Kanadou triumf na Světovém poháru.

Burns vstoupil do NHL v ročníku 2003/04 v dresu Minnesoty, do San Jose přišel v roce 2011. Ofenzivně laděný zadák odehrál dosud v základní části NHL celkem 816 duelů a zaznamenal v nich 439 bodů (148+291). Ve vyřazovacích bojích o Stanleyův pohár přidal během 58 zápasů 36 bodů za 12 přesných tref a 24 nahrávek.

Reklama

Související témata: