Hlavní obsah

Ottawa - Boston 3:1Pastrňák skóroval, Plekanec přihrával na vítězný gól

New York
Aktualizováno

Český útočník z Bostonu Bruins David Pastrňák otevřel skóre zápasu s domácí Ottawou. Kanadský celek ale dokázal zápas otočit a zvítězit 3:1. To bodový příspěvek Tomáše Plekance k vítězství Montrealu vedl. Centr druhého útoku Habs přihrával Paciorettymu na gól na 2:1, což byla poslední branka v zápase, a tudíž i vítězná.

Foto: Marc Desrosiers, Reuters

David Pastrňák z Bostonu (vpravo) střílí gól brankáři Ottawy Craigu Andersonovi.

Článek

Pastrňák se vrátil do zápasového koloritu po třech zápasech, které musel vynechat kvůli zranění v horní části těla. Dvacetiletý talent českého hokeje skóroval deset vteřin před koncem úvodní třetině při přesilové hře. Puk se k němu po závaru před brankou odrazil a Pastrňák ho po otočce bekhendem poslal do sítě.

Víc gólů už ale Medvědi nevstřelili. Domácí Senátoři ve druhé části srovnali zásluhou Stonea a do vedení poslal domácí celek ve třetí třetině obránce Wideman střelou od modré. Deset minut před koncem třetí třetiny pak ztratil puk Krejčí a následný brejk využil Turris.

Montrealu se podařilo přerušit vítěznou sérii Caroliny, která čítala čtyři zápasy. Zápas byl takřka celou dobu vyrovnaný. V první třetině se sice prosadil útočník Hurikánů Lindholm, ale už o minutu a půl později srovnal domácí Shaw.

Rozhodnující zásah padl krátce po zahájení třetí třetiny. Plekanec, který vstřelil v sezóně zatím jen jeden gól, po rychlé obrátce vypálil z ideální pozice. Bránu sice minul, ale puk se odrazil k Paciorettymu, který zblízka chytrým odrazem o brankáře dostal puk za záda brankáře Warda.

Hokejová NHL:
Ottawa - Boston 3:1 (0:1, 1:0, 2:0)
Branky: 34. Stone, 47. Wideman, 51. Turris - 20. Pastrňák. Střely na branku: 26:20. Diváci: 17.191. Hvězdy zápasu: 1. Stone, 2. Turris, 3. Anderson (všichni Ottawa).
Montreal - Carolina 2:1 (1:1, 0:0, 1:0)
Branky: 13. Shaw, 41. Pacioretty (Plekanec) - 11. Lindholm. Střely na branku: 22:32. Diváci: 21.288. Hvězdy zápasu: 1. Shaw (Montreal), 2. Faulk (Carolina), 3. Pacioretty (Montreal).

Reklama

Související témata: