Hlavní obsah

Crosby čaroval, fantastickým gólem srazil Dallas

Pittsburgh

Možná se zatím mluví více o McDavidovi nebo famózním Priceovi v brance Montrealu. Sidney Crosby však v noci znovu ukázal, proč je dlouhodobě považován za nejlepšího hokejistu planety. V nočním utkání proti Dallasu nejenom, že vstřelil vítězný gól, ale ukázal při něm také obrovskou dávku umění.

Foto: Charles Leclaire, Reuters

Hvězda Pittsburghu Sidney Crosby (87) se raduje z gólu proti Dallasu.

Článek

Těsně před koncem druhé třetiny nahodila kanadská hvězda puk zpoza branky, od ramene hostujícího brankáře Niemiho se k ní kotouč vrátil zpátky a Crosby ze vzduchu a znovu ze záporného úhlu zakončil, tentokrát už úspěšně. Parádním kouskem poslal domácí do vedení, které už Tučnáci jenom navyšovali. Kromě spektakulárního gólu, si tedy připsal i branku vítěznou.

„Víte, je to jenom o tom dostat puk mezi Niemiho a síť, někdy se to povede, jindy ne, dnes jsem měl štěstí," dodal Crosby, který byl nakonec se třemi body vyhlášen druhou hvězdou zápasu.

Ač měl začátek sezóny jiné hvězdy, Crosby se nenápadně probil do čela střelecké tabulky celé soutěže a znovu ukazuje, jak je pro Pittsburgh důležitý. Díky výhře se Tučňáci dostali na třetí místo Východní konference. Pokud Crosby vydrží bez zranění po zbytek soutěže, tak se v Pittsburghu rozhodně nemusí bát, že by byla neúspěšná.

Reklama

Související témata: