Hlavní obsah

Trapas! Krále Henrika po pár vteřinách šokoval krajan. Co se stalo?

Buffalo

Patří bezesporu mezi nejlepší brankáře na světě. Gól, který však inkasoval v NHL na ledě Buffala, mu připraví zřejmě několik bezesných nocí. Henrik Lundqvist, opora newyorských Jezdců, v samém úvodu čtvrtečního duelu fatálně chyboval. Zkušený Švéd propustil za svá záda lehkou střelu, navíc z pořádné dálky!

Foto: Timothy T. Ludwig, Reuters

Brankář týmu New York Rangers Henrik Lundqvist inkasuje gól v zápase proti Buffalu.

Článek

Takový úvod duelu v hale KeyBank Center čekal asi málokdo. Po několika vteřinách zavezl puk do středního pásma švédský útočník Johan Larsson a od červené čáry ho jen tak lehce nahodil na svého krajana. Předpokládalo se, že Lundqvist kotouč bleskově rozehraje, nebo ho v nejhorším případě ukryje do své lapačky. Jenže nejlépe placený gólman NHL předvedl něco naprosto nečekaného.

Střelu totiž překvapivě nezkrotil a neposedný puk mu k údivu všech fandů přeskočil přes lapačku a vyrážečku až do klece. Časomíra v tu chvíli ukrojila pouhých osmnáct sekund!

Lundqvist si na ledě posledního celku Atlantické divize vypil kalich hořkosti až do úplného dna. Rangers sice jeho zaváhání odčinili a v prostřední části hry stav otočili, přesto se z Buffala vraceli s prázdnou. Jack Eichel totiž v rozmezí 53. a 55. minuty dvěma zásahy překlopil výsledek na stranu Šavlí.

Jeho první rána, která znamenala vyrovnání na 3:3, zkušeného Švéda překvapila. "Čekal jsem přihrávku. Už jsem přemýšlel, co se bude dít dál, komu puk přihraje, místo toho ale přišla střela," uvedl Lundqvist pro oficiální internetové stránky zámořské soutěže.

Sabres zaznamenali v NHL druhou výhru v řadě, tentokrát 4:3. Rangers navzdory porážce zůstávají v tabulce Východní konference na druhém místě.

Reklama

Související témata: