Hlavní obsah

Calgary - Minnesota 3:2 SNPlameny s Frolíkem v sestavě zdolaly Minnesotu po nájezdech

Calgary
Aktualizováno

Michael Frolík odehrál 18 minut a 40 sekund v dresu Calgary, žádný bod si nepřipsal, přestože čtyřikrát vystřelil na bránu. Jeho Plameny i tak zvítězily nad Minnesotou 3:2 po samostatných nájezdech.

Foto: Candice Ward, Reuters

Rozhodující nájezd Seana Monahana v duelu s Minnesotou.

Článek
Fotogalerie

Byli to přitom hosté, kdo se radoval jako první. V útočném pásmu se zabydlela čtvrtá lajna, obránce Jared Spurgeon poslal lehkou střelu před bránu a tam úspěšně tečoval tvrďák Chris Steward, jenž se tak dočkal své třetí trefy v sezóně.

Domácí stihli otočit ještě do konce úvodní dvacetiminutovky. Nejprve Kris Versteeg před brankovištěm úspěšně dorazil Jokipakkův pokus od modré čáry. Akci předcházelo Frolíkovo úspěšné zavezení kotouče do útočné třetiny. Gól na 2:1 pak vstřelil při početní výhodě Mikael Backlund.

Zatímco prostřední část žádnou branku nepřinesla, v té třetí se dočkali vyrovnání hráči Minnesoty díky dělovce Mikka Koivua.

Po nerozhodném prodloužení dospělo střetnutí až k samostatným nájezdům. Ty skončily 2:1 ve prospěch Calgary, když rozhodl Sean Monahan jednoduchým blafákem do forhendu.

Plekancův Montreal padl v San Jose

Žraloky poslal proti Montrealu do vedení Brent Burns. Produktivní obránce se prosadil pět minut po začátku ranou z kruhu při přesilové hře.

Druhý gól vstřelili domácí ještě před první sirénou. Habs doplatili na přílišnou snahu zapojit všech pět hráčů do ofenzivy. Joe Thorton vypíchl na modré čáře kotouč, kterého se zmocnil Joe Pavelski. Ten pak v útočném pásmu vybídl ke skórování Thortona, jenž pouze usměrnil puk za záda Careyho Price.

Domácím vydržel dvoubrankový náskok až do 59. minuty, kdy při hře bez brankáře snížil Artturi Lehkonen. Na víc se však Canadiens nezmohli. Tomáš Plekanec odehrál za poražený tým 14 minut, žádný bod si nepřipsal. Soupeři se připomněl třemi střelami a dvěma hity.

Statistka NHL:
San Jose - Montreal 2:1 (2:0, 0:0, 0:1)
Branky: 6. Burns, 20. Pavelski - 59. Lehkkonen. Střely na branku: 30:32. Diváci: 17.562. Hvězdy zápasu: 1. Jones (San Jose), 2. Price (Montreal), 3. J. Thornton (San Jose).
Calgary - Minnesota 3:2 po sam. nájezdech (2:1, 0:0, 0:1 - 0:0)
Branky: 13. Versteeg, 14. Backlund, rozhodující sam. nájezd Monahan - 4. Stewart, 48. M. Koivu. Střely na branku: 31:25. Diváci: 18.390. Hvězdy zápasu: 1. Backlund (Calgary), 2. M. Koivu (Minnesota), 3. Tkachuk (Calgary).

Reklama

Související témata: