Hlavní obsah

NHL ohromil devatenáctiletý obránce, vstřelil dva góly za půl minuty

Philadelphia

V pouhých devatenácti letech je už stabilním členem obrany Philadelphie, na ledě tráví průměrně přes dvacet minut a do počtu rozhodně není. To dokládá poslední zápas Letců. Devatenáctiletý obránce nejprve krásnou střelou příklepem vyrovnal v utkání s Blackhawks na 1:1. Ve stejné minutě se ještě dostal k ráně zápěstí, která k překvapení všech skončila v síti také. Na čtvrtou minutu druhé třetiny Provorov dlouho nezapomene.

Foto: Chris O'Meara, ČTK/AP

Mladý obránce Philadelphie Ivan Provorov.

Článek

Aby toho nebylo málo, stihl Provorov v utkání zastoupit brankáře Masona, když rukavicí zachytil kotouč, směřující do branky. Tenhle zápas patřil jednoznačně jemu. Ocenění hvězda zápasu logicky nemohlo připadnout nikomu jinému.

Silný loňský draft zrodil především ofenzivní tahouny probíhajícího ročníku NHL. O hvězdách McDavidovi nebo Eichelovi toho bylo napsáno už dost. Obránce Philadelphie Ivan Provorov však tolik pozornosti neposbíral, možná trochu neprávem. Ruský obránce, zvolený jako číslo sedm, má před sebou slibnou budoucnost. Je moderním typem ofenzivního beka, vždyť ve své poslední sezóně ve WHL (Western Hockey League) si připsal 73 bodů v 62 zápasech. Na obránce úctyhodná bilance.

Fantastickou fazónu si drží i v ruských reprezentačních týmech. V silné konkurenci si zatím za seniorskou reprezentaci nezahrál, ale na Mistrovství světa dvacetiletých byl s osmi body v sedmi zápasech klíčovým obráncem mužstva.

V probíhajícím ročníku NHL má zatím solidní součet 11 bodů, přičemž nastoupil ke všem 26 utkáním v sezóně. Pokud naváže na své poslední utkání s Chicagem i v dalších střetnutích, může se těšit ještě na větší důvěru trenéra Hakstola. A kdoví, možná právě v něm roste klíčová postava Flyers a ruské sborné...

Reklama

Související témata: