Hlavní obsah

Nejen Pastrňák zářil. Rask vychytal Jágra, zákrok zápasu ale předvedl Luongo!

Boston

Pondělní večer v hale TD Garden patřil zejména Davidu Pastrňákovi, pozornost fanoušků však upoutali i oba brankáři. Především v úvodní dvacetiminutovce se blýskli parádními zákroky, které patřily k ozdobám souboje mezi Bostonem a Floridou (4:3 po prodloužení). Hostující Roberto Luongo hned v úvodu fantasticky vychytal útočníka Medvědů Ryana Spoonera, těsně před pauzou se zase zaskvěl jeho protějšek Tuuka Rask, když výtečným způsobem zneškodnil bekhendovou dorážku Jaromíra Jágra.

Foto: Bob Dechiara, Reuters

Útočník Floridy Paul Thompson (č. 15) se snaží překonat brankáře Bostonu Tuukku Raska.

Článek

Jágr po minutě a 24 vteřinách usedl na trestnou lavici za podražení a dvouminutovou přesilovku Medvědi málem zužitkovali. Backes naservíroval kotouč u tyče číhajícímu Spoonerovi. Kanadský forvard udělal vše správně, podařilo se mu puk zvednout, přesto gól neslavil. Luongo totiž vymrštil svoji lapačku a tutovku domácích zázračně lapil! Na oficiálních internetových stránkách zámořské soutěže označili novináři tento moment za zákrok zápasu.

Zahanbit se nenechal na druhé straně ani Rask. Elitní formace Panterů podnikla jeden z posledních výpadů v první třetině. Barkov našel Jágra, ten se sice v tísni přes urostlého obránce Carla k zakončení nedostal, puk se však k němu znovu šťastně odrazil a hvězdný křídelník se jej snažil bleskově usměrnit do sítě. Jenže na Raska nevyzrál. Zkušený Fin, jenž kryl v utkání celkově 27 střel, se stihl včas přesunout a kotouč za svá záda nepustil.

Česká "68" si spravila chuť v prostřední dvacetiminutovce, kdy po povedené kombinaci s Aaronem Ekbladem a Markem Pysykem vyrovnal na 1:1. Kladenský odchovanec tak mohl zároveň oslavit svou 754. trefu v kariéře. Více branek vsítili v historii NHL jen Gordie Howe (801) a Wayne Gretzky (894).

Pondělní večer však patřil jasně Davidu Pastrňákovi, jenž nejprve vrátil Bostonu vedení 2:1 a v prodloužení pak po krásné individuální akci zařídil Bruins dva body. "Jeho sebevědomí je teď na té nejvyšší úrovni. Není pochyb o tom, že od začátku sezóny je naším nejlepším útočníkem. Je skvělé pozorovat, jak se pořád zlepšuje," chválil českého mladíka trenér Medvědů Claude Julien.

Reklama

Související témata: