Hlavní obsah

Polák dostal pár rychlých levaček a šel k ledu

Toronto/Praha

Nebyla to bitka, která se zapíše zlatým písmem do NHL. Pustili se do sebe český obránce Toronta Roman Polák s útočníkem Kurtisem Gabrielem z Minnesoty. Puk byl pár metrů od těchto dvou, když se na sebe podívali a bylo jasno. Přetahovaná u mantinelu začala, nakonec trvala třicet sekund, poté český zadák neudržel stabilitu na bruslích a bylo po boxerské vložce.

Foto: Chris Young, ČTK/AP

Český obránce Toronta Roman Polák (v modrém) a Kurtis Gabriel z Minnesoty se do sebe pustili pěstmi.

Článek

Zkušený Polák se dostal do křížku s třiadvacetiletým forvardem, který v NHL odehrál doposud jen šest utkání. A zápas se mu vydařil, Minnesota vyhrála 3:2.

Kanaďan si připsal první bod do bodování produktivity v zámořské soutěži, navíc vyhrál bitku, když si Poláka po oťukávání otočil na mantinel. Po sérii krátkých a svižných levaček ztratil český protivník stabilitu na bruslích a pro fanoušky představení skončilo. Rozhodčí poté oba hříšníky jen zkontrolovali, oddělili a poslali na trestnou lavici.

Český obránce má v NHL daleko více zkušeností, proti Minnesotě odehrál zápas číslo 579, v probíhající sezóně už dvacátý, co se týče bodů, je na tom letos 1+1.

Reklama

Související témata: