Hlavní obsah

Zarostlý Voráček si při jubilejní výhře Letců došel pro bitku

Umí o sobě dát v NHL vědět. Jakub Voráček boduje, táhne tým a dokáže se i poprat. Vše tohle stihl v zápase s Coloradem, který Philadelphia vyhrála 4:3 a připsala si desátou výhru v řadě. Český útočník dosáhl v utkání na asistenci a přiměl k bitce Gabriela Landeskoga, který ostře atakoval Michaela Raffla. Následovala bitka, kterou ale ryšavý forvard prohrál, po přetahované a několika ranách skončil na ledě.

Foto: Matt Slocum, ČTK/AP

Jakub Voráček má dobrou sezónu, jedna prohraná bitka nic neznamená.

Článek

Sedmadvacetiletý Voráček se drží na pátém místě kanadského bodování, má už 33 bodů. Díky dvěma minutám za hrubost a pěti za bitku dosáhl v NHL už na 333 trestných minut. Této trojkové řady dosáhl po bitce se čtyřiadvacetiletým Švédem.

Téměř čtyřicet sekund trvala tato pěstní výměna názorů. Voráček při ní přišel dokonce o helmu. Pokud oba stáli, šlo o vyrovnanou přehlídku, ale s přibývajícím časem měl navrch útočník Colorada. Nakonec lídr Letců ztratil stabilitu, předklonil se a skončil na ledu. „Bylo to velký. Když se vaše hvězda dokáže zastat spoluhráče, ukazuje to, jaký jsme tým," chválil Voráčka střelec vítězné branky Brayden Schenn.

I když bitka vyzněla pro Colorado, po zápase slavil soupeř, Philadelphia vyhrála desátý zápas v řadě a dosáhla v probíhající sezóně NHL na devatenáctou výhru, o jednu více mají jen Pittsburgh a New York Rangers.

„Chceme tuhle sérii udržet při životě, víme, že ve Philadelphii jsou rádi stejně jako my, ale nebude snadné v tom pokračovat. Každý zápas je těžký, ale hrajeme dobře, musíme v tom pokračovat," řekl pro server philly.com ve Vancouveru kapitán Letců Claude Giroux, který je druhým nejproduktivnějším hráčem týmu. Za Voráčkem.

Reklama

Související témata: