Hlavní obsah

Florida - Detroit 3:4 SNFlorida prohrála, Jágr opět bodoval, Faksa první hvězdou zápasu

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Floridy v NHL prohráli s Detroitem 3:4 v prodloužení. Jaromír Jágr je ale stále při chuti, připsal si asistenci a bodoval ve třetím utkání v řadě, v těch si připsal pět bodů. Jedenáct gólů padlo v souboji New Yorku Rangers a Minnesoty, Jezdci prohráli 4:7. Boston prohrál s Carolinou 2:3 v prodloužení, David Krejčí si připsal přihrávku, David Pastrňák se neprosadil. Calgary porazilo Vancouver 4:1 a Michael Frolík dosáhl na dvě asistence a stal se třetí hvězdou zápasu. Radek Faksa vstřelil pátý gól v sezóně a přispěl k výhře Dallasu 3:2 v prodloužení nad Los Angeles a byl vyhlášen první hvězdou zápasu.

Foto: Joel Auerbach, ČTK/AP

Jaromír Jágr před brankou Detroitu, kterou hájí Jared Coreau.

Článek
Fotogalerie

Faksa ve 44. minutě dostal svůj tým do vedení 2:1. Po přihrávce Bretta Ritchieho od zadního mantinelu se ocitl zcela sám před brankou, první střelu po kličce do forhendu mu sice brankář Jeff Zatkoff ještě vyrazil betonem, dvaadvacetiletý mladík se ale dostal k dorážce a na druhý pokus dostal puk do sítě.

Český hokejista byl vyhlášen první hvězdou večera a jeho výkon pochválil i kouč Lindy Ruff. "Myslím, že hrál výborně. Dnes to byl zase on, koho jsem zkoušel nasazovat na led častěji. Potřebujete mít hráče, kteří vyhrávají souboje," uvedl Ruff na adresu Faksy, jemuž se dařilo i na vhazování, když vyhrál patnáct z dvaceti buly.

Za hosty v polovině třetí třetiny vyrovnal svým druhým gólem v utkání Jeff Carter, o výhře Dallasu pak rozhodl po 67 sekundách prodloužení obránce Esa Lindell.

Frolík si připsal desátou a jedenáctou asistenci v sezóně a bodoval poprvé od 30. listopadu, když v předchozích čtrnácti utkáních získal jediný bod. Nejdříve ve 32. minutě tvrdě vypálil po úniku ve vlastním oslabení a důrazný obránce Mark Giordano pohotovou dorážkou dostal Flames poprvé v utkání do vedení 2:1, ve 39. minutě pak Frolík nabil do střelecké pozice Dougiemu Hamiltonovi a Mikael Backlund dalším doklepnutím zvýšil na 3:1.

Na dvanáct zápasů prodloužili vítěznou sérii hokejisté Columbusu, kteří porazili 2:1 Montreal. Desátou výhru v řadě a nový klubový rekord oslavila Minnesota po vítězství 7:4 na ledě New York Rangers.

Jágr dohání Paula Coffeyho v asistencích

Jágr, který se ve čtvrtek stal druhým nejproduktivnějším hráčem v NHL, o den později přidal další bod, jedna přihrávka proti Detroitu a nyní má kladenský odchovanec už ve statistikách 1889 bodů. Pro čtyřiačtyřicetiletého forvarda to byla jeho 1134. asistence v kariéře a už mu schází jediná, aby v historické tabulce nejlepších nahrávačů NHL dohnal pátého Paula Coffeyho.

Florida ale ztratila s Detroitem dvoubrankový náskok a prohrála 3:4 po samostatných nájezdech. První vítězství v kariéře vychytal v brance Red Wings brankář Jared Coreau, který dostal přednost před Petrem Mrázkem. "Je to nejlepší dárek k Vánocům," radoval se pětadvacetiletý Coreau, který byl při zranění Jimmyho Howarda povolán z farmy v Grand Rapids. V NHL nastoupil teprve podruhé, ale vedl si skvěle a zneškodnil 31 střel i dva ze tří nájezdů.

Čtyřicetiletý Shane Doan z Arizony odehrál zápas číslo 1500 v NHL. Aby neměl kulatin málo, proti Torontu si připsal jubilejní gólovou trefu, po páteční noci má ve statistikách 400 gólů v nejsledovanější hokejové lize světa. Utkání ale vyhrálo Toronto 4:1.

Reklama