Hlavní obsah

Jágrovo zranění se nezhoršilo, je připraven znovu hrát

Jaromír Jágr je připraven v sobotu pomoci New Yorku Rangers k odvrácení hrozby vyřazení v prvním kole play-off NHL. Jeho tým v sérii s hokejisty New Jersey Devils prohrává 0:3 a český útočník bude hrát, i když ho trápí zraněné levé rameno.

Článek

Lídr týmu překvapivě nastoupil už ve středečním zápase, který Rangers prohráli 0:3, a o den později si na tréninku pochvaloval, že se jeho zdravotní stav nezhoršil. "Ještě mám dva dny na to, aby se to zlepšilo. V posledním zápase jsem nevěděl, jak moc to bude bolet. Teď mám zkušenost, jak se s tím hraje, to je fajn," řekl zámořským novinářům.

Zatímco většina jeho spoluhráčů odpočívala, Jágr se deset minut projel na ledě. Při rozhovoru měl na noze jen jednu brusli a žertoval. "Jedna ruka, jedna noha," poznamenal s úsměvem.

Situace Rangers však k úsměvům nesvádí, neboť prohrávají 0:3 a jsou krůček od vyřazení z play-off, kam postoupili po devíti letech. V historii NHL dokázaly takhle nepříznivý vývoj série otočit jen dva týmy, ale Jágr neztrácí naději. "Pořád věřím a vždycky budu věřit, dokud nebude konec," prohlásil.

Každý zápas je pro tým z Manhattanu klíčový a druhý nejproduktivnější hráč soutěže na ledě nechce chybět. "Nemám co ztratit. Prohráváme 0:3, když prohrajeme, budu mít čtyři měsíce na to, aby se to zlepšilo. To je spousta času," dodal olympijský vítěz z Nagana a úřadující mistr světa, který v základní části NHL nevynechal žádný zápas.

Reklama