Hlavní obsah

Povolávací rozkaz v NHL. Do výstroje šel na Floridě prodejce vstupenek

Zkontroloval prodej, sundal sako a zamířil si to do do šatny Floridy. Jeden telefon a vyskočil mu tlak vzrušením. Bobby Segin není jen manažerem prodeje vstupenek, ale také nouzovým hokejovým gólmanem. Rychlé jednání a hotovo. Jeho služeb bylo prostě potřeba. V pátek večer se stal oficiálním náhradníkem, protože jednička Roberto Luongo byl ve stavu nemocných. Na jeho pozici šel James Reimer. A podle pravidel NHL musí být dva gólmani připraveni k zápasu.

Foto: Miami Herald

Brankář Bobby Segin se musel převléci do výstroje a být připraven. Patrně trochu větší vzrušení než prodej vstupenek.

Článek

„Občas trénuji s týmem, je to legrace. Sezóna je dlouhá, občas kluci potřebují den volna," byla nad věcí povolaná posila.

Nebyl čas povolávat jinou náhradu Segin přišel do šatny, podepsal smlouvu a šel se převléknout do výstroje. Byl připraven na duel proti Nashvillu. „Bylo to docela vzrušující, protože jsem věděl, že každou chvíli mohu jít do branky, chytat a pomoci týmu," citoval Segina server miamiherald.com.

„Vyhráli jsme, to se mi líbí, mám skóre 1:0," smál se šťastný gólman, který vyplňuje místo, když je potřeba, případně když je jiný brankář mimo hru.

Celý příběh měl jednoduchý scénář. Luongo se při rozcvičování před zápasem zranil, jednička tedy byla mimo hru. Na jeho místo se posunul Reimer, který nakonec inkasoval v pátek jen jednou a připsal 28 úspěšných zákroků.

Jágr ho vykoupal, on mu to vrátil

Segin je bývalým univerzitním brankářem. Loni v únoru se naskytla podobná situace, když si Luongo potřeboval odpočinout. Pokud není povolán do prvního týmu, chodí si zahrát se zaměstnanci klubu. Naposledy chytal soutěžní utkání v sezóně 2013/2014. „Je to splněný sen, já prostě miluju hokej," řekl nouzový gólman Panterů v minulosti pro server sun-sentinel.com.

Tréninku se zúčastnil nečekaně i začátkem minulého roku, když byl povolán. A postavil se proti němu i Jaromír Jágr. „To bylo úžasné. Jednou mě docela vykoupal, ale myslím, že jsem mu to párkrát vrátil. Trénovat s takovými kluky bylo skvělé," řekl před téměř rokem Segin.

Kdy přijde opět jeho čas a připíše si zápas i ve slavné NHL?

Reklama

Související témata: