Hlavní obsah

V Nashvillu věří, že se Vokoun v září vrátí

NASHVILLE

Vedení hokejového klubu Nashville Predators doufá, že se český brankář Tomáš Vokoun vrátí v září do týmu a absolvuje kompletní přípravu na novou sezónu NHL. Mužstvo z Tennessee přišlo o svého klíčového hráče před měsícem kvůli onemocnění krve a vypadlo hned v prvním kole play-off relativně hladce se San Jose.

Foto: Reuters

Tomáš Vokoun (vlevo) v dresu Nashvillu

Článek

Generální manažer týmu David Poile ve středu agentuře AP řekl, že Vokoun stále absolvuje testy. "Tomáš v poslední době mluvil s více doktory než my dva dohromady za celý život," uvedl Poile. Devětadvacetiletý brankář dochází pravidelně na ředění krve a setkal se i s dvěma odborníky na cévy.

Vokounovým problémem jsou ucpané cévy v oblasti pánve, což je u mužů velmi vzácné onemocnění. Diagnóza znamenala pro úřadujícího mistra světa a jednoho z nejlepších gólmanů NHL okamžitě konec sezóny, neboť jakákoli srážka či náraz mohly pro něj mít fatální následky.

"Doufám a myslím si, že až absolvuje ještě další testy, bude mít více jasno o časovém scénáři své léčby. Na základě toho, co jsem slyšel, jsem velmi optimistický. Do září by měl být v pořádku," řekl na Vokounovu adresu generální manažer Poile.

Po onemocnění brankářské jedničky museli Predators spoléhat na dosavadního náhradníka Chrise Masona. Ten sice poté, co dostal místo Vokouna šanci, vytvořil klubový rekord v neprůstřelnosti 143 minut, ale s play-off se Nashville rozloučil po porážce 1:4 na zápasy.

Reklama

Související témata: