Hlavní obsah

Milan Michálek přispěl dvěma nahrávkami k výhře Sharks

NEW YORK

Hokejisté San Jose zvítězili v nedělním utkání play-off Západní konference NHL nad Edmontonem 2:1 a v semifinálové sérii se ujali vedení 1:0. První gól zápasu sice vstřelil už v třetí minutě obránce hostů Jaroslav Špaček po asistenci krajana Aleše Hemského, ale to Oilers k úspěchu nestačilo. Na obě branky domácích Sharks pak přihrál Milan Michálek.

Článek

Po jeho asistencích se trefili Marleau a Ehrhoff. Na straně poražených otevřel skóre tvrdého zápasu v přesilovce Špaček. "Oilers si na konci utkání vytvořili tlak. Dostali nás do tísně," řekl domácí kouč Ron Wilson. "Měli jsme dobrý začátek, ale potom nás soupeř přehrál fyzicky," prohlásil trenér Edmontonu Craig MacTavish.

Sharks ukázkově dohrávali souboje, při rozehrávce hostům nedali vydechnout. Jejich napadání bylo podle komentářů vzorové. "Nám agrese chyběla," prohlásil edmontonský útočník Mike Peca.

Hokejisté Anaheimu nedostali ani v druhém semifinálovém utkání Západní konference od Colorada gól a zvítězili 3:0. Ruský gólman Ilja Bryzgalov tak udržel v play-off už třetí čisté konto za sebou.

Bryzgalov vychytal útočná esa Avalanche

Ofenzivní hvězdy Colorada nenašly ani v druhém duelu účinný recept na defenzivu Anaheimu a odcestovaly domů s dvouzápasovým mankem. "Není to jen o mně, ale o celém týmu. Hlavní je výhra," řekl novinářům Bryzgalov.

Brankář Mighty Ducks si připsal 22 úspěšných zákroků a vyrovnal rekord Franka McCoola z roku 1945 v počtu vychytaných nul za sebou v play-off.

"Rozhodně ho žádné rekordy nebudou svazovat. Je to veselý kluk, který na něco takového nemyslí," prohlásil finský střelec Teemu Selänne. Bryzgalov v letošních vyřazovacích bojích nedostal gól už 229 minut a 42 vteřin.

V neprůstřelnosti už překonal i svého spoluhráče Jeana-Sebastiena Giguera, který před třemi lety vychytal Anaheimu postup do finále Stanleyova poháru.

Výsledky - 2. kolo play off NHL:
Západní konference:
San Jose - Edmonton 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)
Branky: 8. Marleau (M. Michálek), 24. Ehrhoff (M. Michálek) - 3. Špaček (Hemský). Střely na branku: 30:16. Diváci: 17.496. Stav série: 1:0.
Anaheim - Colorado 3:0 (1:0, 2:0, 0:0)
Branky: 19. Getzlaf, 25. Salej, 33. Lupul. Střely na branku: 35:22. Diváci: 17.294. Stav série: 2:0.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články