Hlavní obsah

Čech poznal v NHL bitku. Na taneček s ním šel kanadský mistr světa

Praha

Číslo 45 v dresu Columbusu se popralo. Poprvé. Lukáš Sedlák si připsal další zkušenost v NHL - na pěsti šel do bitky s Jasonem Chimerou z NY Islanders, který už v roce 2007 slavil titul mistra světa. Třiadvacetiletý Čech a proti němu sedmatřicetiletý Kanaďan. Nevinné dohrání u střídačky, ruce se splašily a na světě bylo menší boxerské představení.

Foto: Frank Franklin II, ČTK/AP

Jason Chimera z NY Islanders v bitce s Lukášem Sedlákem z Columbusu (vpravo). Kanaďan Čecha porazil.

Článek

Souboj generací, bažanta a zkušeného harcovníka. Sedlák zažívá premiérovou sezónu v NHL, Chimera píše už šestnáctou - 45:997. Takový je mezi oběma rozdíl v zápasech nejslavnější hokejové lize světa.

Sedlák dohrál protihráče, ten se ohnal a ani jeden neuhnul z bitky. Rodák z Českých Budějovic se snažil, ale dával si pozor, aby především tvrdý políček neinkasoval. Chimera si situaci pohlídal, nakonec on zůstal na nohou a Čech šel na led.

„Dohrál jsem ho u hrazení, nenechal si to líbit a bylo to," řekl pro klubové stránky Sedlák, který prohrál bitku a jeho tým nakonec i zápas 2:4. "Musíme hrát každý zápas šedesát minut, nemáme špatný tým," dodal Čech.

Reklama