Hlavní obsah

Jágr vypadá, že omládl o pět let, všiml si kouč Floridy. Kdo české legendě pomohl?

Florida/Praha

Po týdenní pauze od posledního utkání se dnes v noci domácím soubojem s Los Angeles vracejí hokejisté Floridy do zápasového kolotoče NHL. Ztráta Panterů na příčky zaručující play off během jejich období volna příliš nenarostla, aktuálně činí tři body. Jaromír Jágr i jeho spoluhráči si ale dobře uvědomují, že budou muset pořádně zapnout, aby navázali na loňský postup do vyřazovací části soutěže.

Foto: DARRYL DYCK, ČTK/AP

Útočník Floridy Jaromír Jágr.

Článek

„Musíme teď k zápasům přistupovat tak, jako by už byly ve vyřazovacích bojích, pokud se chceme do play off dostat," přiznává forvard Vincent Trocheck.

Florida před týdenní přestávkou dokázala vyhrát třikrát v řadě a obránce Aaron Ekblad věří, že na to mužstvo nyní naváže. „Cítíme se totiž skvěle, krásně jsme si odpočinuli. Musíme ale myslet na to, že potřebujeme každý bod. Je třeba si uvědomit, že teď už je to buď, anebo," říká Ekblad před posledními třiceti zápasy základní části NHL.

Mužstvu navíc přidává na optimismu návrat zraněných Jonathana Huberdeaua s Aleksandrem Barkovem do sestavy. Minulý pátek proti Anaheimu poprvé v sezóně vytvořili údernou útočnou formaci s Jaromírem Jágrem, která v uplynulé sezóně klapala na výbornou. A Huberdeau proti Kačerům hned rozhodl vítězným gólem.

Jágr: Huberdeau s Barkovem ovlivní každého z nás

„Jak by se asi ostatní týmy vypořádávaly s absencí dvou klíčových hráčů? Návrat (Huberdeaua s Barkovem) pozitivně ovlivní každého z nás. Vždyť jsou schopni v každém zápase vstřelit gól. Někteří další kluci už nebudou muset hrát tolik minut, což nám taky pomůže," myslí si Jaromír Jágr, který ve středu oslaví 45. narozeniny.

„Každý si to teď víc užívá. V prvním společném zápase jsme se cítili dobře, vytvořili jsme si nějaké šance," těšila Jágra spolupráce útoku, který v zápase vyslal na branku soupeře jedenáct střel.

„Barky dělá hráče lepšími. Jágr po jeho boku vypadal, že omládl o pět let. Na to, že spolu v této sezóně ještě nehráli, se jevili velmi dobře," všiml si asistent trenéra Floridy Dave Barr.

Hra při rovnoměrném počtu není dobrá vizitka

„Přichází čas, kdy bychom měli začít válet. Kluci jako Trocheck museli hrát okolo 27 minut za zápas a potřebovali oddech. S návratem zraněných hráčů teď všichni máme čerstvé nohy," přidává se útočník Nick Bjugstad.

Florida hlavně potřebuje zapracovat na produktivitě při rovnoměrném počtu hráčů na ledě. Zatímco v minulém ročníku vstřelila 159 branek (šesté místo v celé NHL), nyní je se 74 góly v tomto ohledu v soutěži předposlední.

„Není to moc dobrá vizitka," souhlasí Jussi Jokinen. „Ale to, že Barkyho řada je zase pohromadě, znamená, že ta naše může zase hrát podobnou roli jako v minulé sezóně. Budeme nastupovat proti druhým formacím soupeře, což je pochopitelně něco úplně jiného, než čelit té elitní," dodává finský forvard.

Reklama

Související témata:
William Pelham Barr