Hlavní obsah

Gól v pádu a na jedné noze? Budoucí hvězda NHL ukázala buldočí instinkt

Žádný komfort pro zakončení, ale tento hokejový klenot si umí poradit. V rychlosti, v pádu a na jedné noze předvedl gólový instinkt buldoka. Auston Matthews z Toronta dokázal v NHL skórovat. Opět ukázal, že z něj roste velká hokejová hvězda. Stačí se podívat na bodování zámořské soutěže. V devatenácti letech atakuje první dvacítku, ve střelcích je v první trojce.

Foto: Gerry Broome, ČTK/AP

Auston Matthews uprostřed slaví gól. O radost se s ním dělí Nikita Zajcev (22) a Roman Polák (46)

Článek

Proč? Protože si umí poradit. Tak jako to předvedl proti Carolině. Šel do branky, byl atakován, šel k ledu, ale vše dopadlo jinak. Rozhodčí vystřelil pravici na znamení faulu, trest se nekonal, Matthews vstřelil gól a měl z něj velkou radost. Tohle nebyla běžná situace.

„Snažil jsem se udělat to nejlepší, abych mohl hrát. Měl jsem dobrou rychlost, šel jsem do branky, pokusil jsem se zakončit a měl jsem docela štěstí," přiznal forvard pro server nhl.com, kterého chtěl zastavit třiadvacetiletý Phillip Di Giuseppe. Marně, stihl jen dát ruce nad hlavu, marná omluva.

Jednička draftu byla v lednu hvězdou týdne. Zatím v Matthews v NHL odehrál 58 zápasů, vstřelil 28 gólů a připsal si 21 asistencí. Celkem 49 bodů a první místo v klubovém bodování. Taková jsou jeho čísla v prvním roce mezi elitou. Ve dvou ze tří zápasů boduje.

V prvním utkání nejlepší ligy vstřelil rodák z Arizony čtyři góly. Nástup, který je unikátní. Tohle se ještě nikomu v moderní éře zámořské soutěže nepovedlo. "Jak zápas plynul, začal jsem přemýšlet o tom, že něčemu takovému vůbec nemůžu uvěřit. Bylo to neskutečné," okomentoval svůj premiérový start ve slavné lize.

Od té doby už několikrát prokázal, že v Torontu si hýčkají hvězdu budoucnosti.

Reklama