Hlavní obsah

My vám to play off přivezeme... Floridu s Jágrem čeká ještě boj

Praha

Tohle byl povedený výlet, pětinásobná radost, dokonce historická, žádná taková předtím nebyla. Pět výher v řadě si připsali hokejisté Floridy při posledním výjezdu v NHL. Body tak potřebné pro postup do play off. Naposledy Panteři vyhráli 2:1 v St. Louis. Nyní mají před sebou čtyři souboje před vlastními fanoušky.

Foto: Jeff Curry, Reuters

Jaromír Jágr (68) a brankář Floridy James Reimer (34) po výhře v St. Louis.

Článek

V tabulce Východní konference nyní patří Floridě sedmé místo. Svůj díl na tom má i nejstarší hráč celé soutěže. Jaromír Jágr, který je čtvrtým nejproduktivnějším v klubu. V posledních pěti zápasech si připsal dva góly a dvě asistence. Mimo poslední duel v každém bodoval.

Pět výsledků, které byly vítězné: 7:4 v Nashvillu, 6:5 se Jan Jose, 4:1 s Anaheimem, 3:2 s Los Angeles a na závěr 2:1 v St. Louis. Do konce února tým z Floridy odehraje čtyři utkání doma: Edmonton, Calgary, Ottawa a Carolina. S těmi bude bojovat o body.

„Na vteřinu mi to připadalo, jako bychom vyhráli Stanley Cup, ukázali jsme se ve třetí třetině," zhodnotil poslední výhru Vincent Trocheck, který rozhodl pět sekund před koncem zápasu. Panteři nikdy v historii nedali vítěznou branku v pozdějším čase.

V Atlantické divizi je nyní těsno. Mezi třetím a pátým místem je jen jeden bod rozdílu. Boston a Florida mají 66 bodů. O jeden bod méně má Toronto. Panteři jsou díky poslední výhře v tabulce Východní konference v elitní osmičce zaručující účast v play-off.

„Všichni si zaslouží pochvalu. Bylo to dlouhé a těžké období, vše si sedá, ale čeká nás ještě dlouhá cesta, budeme bojovat až do konce sezóny. Nemůžu být na mužstvo víc pyšný. Máme skvělý tým," řekl trenér Tom Rowe pro server tsn.ca.

Bude chválit i po posledním utkání v základní části? Nejpozději bude jasno 9. dubna, Florida hraje ve Washingtonu.

Reklama

Související témata: