Hlavní obsah

Spoluhráči chtějí, ať si sbalí kufry a tým opustí. Proč si přejí odchod legendy NHL?

Colorado/Praha

Jeho jméno patří v souvislosti s uzávěrkou přestupů v NHL k těm nejskloňovanějším. Hokejový útočník Colorada Jarome Iginla se objevuje snad ve všech žebříčcích nejpravděpodobnějších trejdů, které se do 1. března v zámoří uskuteční. A i spoluhráči ze šatny Avalanche by byli nejradši, aby si devětatřicetiletý kanadský útočník sbalil kufry a opustil Denver. Není v tom nic osobního, právě naopak.

Foto: Jeffrey T. Barnes, ČTK/AP

Jarome Iginla v dresu Colorada. Bude toto spojení za několik dnů stále platit?

Článek

Ve své sbírce má dvě olympijská zlata, vyhrál juniorský i seniorský šampionát a rovněž Světový pohár. Za jednadvacet let strávených v NHL se však Iginla ještě nedočkal Stanleyova poháru. Nejblíže mu byl v roce 2004, kdy jako kapitán dovedl Calgary do finále, tam ale Plameny v sedmi zápasech nestačily na Tampu Bay.

Jisté je, že s Coloradem, kde rodákovi s Edmontonu letos dobíhá tříletý kontrakt, se ho v této sezóně určitě nedočká. Avalanche jsou nejhorším týmem soutěže a do vyřazovacích bojů se nepodívají. A i současní spoluhráči by charismatickému forvardovi, jenž má po otci nigerijské kořeny, přáli do přestupového deadlinu změnu dresu.

Jarome Iginla a jeho bilance v NHL
Zápasy1532 (14. v NHL)
Góly618 (16.)
Body1289 (34.)

I proto, že právě probíhající ročník může být pro Iginlu tím posledním v NHL. „Iggy touží po své poslední šanci v play off. Každý v naší šatně i celé soutěži to tak vnímá. Strašně rádi bychom viděli někoho takového vyhrát Stanley Cup," říká kapitán Lavin Gabriel Landeskog.

Iginla sice na vedení klubu s žádostmi o výměnu netlačí, už několikrát se ale nechal slyšet, že by přestup přivítal. Přestože o Coloradu nemůže říct nic špatného.

Iginla: Naděje na Stanley Cup jsem se pořád nevzdal

„Rád bych odešel někam, kde bych si mohl zahrát play off, všichni totiž chceme být jeho součástí. Doufám, že se nějaká možnost objeví. Naděje na Stanley Cup jsem se pořád ještě nevzdal," přiznává útočník, který v této sezóně posbíral v 58 zápasech sedm gólů a devět asistencí.

„Pokud bude vyměněn do týmu s šancí na Stanley Cup, přinese s sebou pro mužstvo nepřeberné množství zkušeností. Doufám, že se mu tento rok naskytne příležitost vyhrát pohár. Bylo by to úžasné," uvedl útočník Colorada Matt Duchene.

„Je totiž úžasné sledovat jeho touhu a hlad po zápasech a střílení gólů. V tomto ohledu je jako malé dítě. Přeju si, abych v jeho letech byl na tom stejně," dodává Duchene o Iginlovi, jenž v NHL nastupoval za Calgary, Pittsburgh, Boston a Colorado.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články