Hlavní obsah

Super Mario dostál svému jménu. Lemieux vzal dívku na bruslení

Pittsburgh/Praha

Nazul brusle a splnil jedno přání dívce, která bojovala s rakovinou. Mario Lemieux vzal pod širé nebe Lily Tarasiewiczovou. Pro ní zážitek na celý život, setkání s hokejovou legendou. Vzrušující minuty na obrovském stadiónu Heinz Field, kde o víkendu proběhl zápas NHL mezi Pittsburghem a Philadelphií.

Foto: Profimedia.cz

Mario Lemiuex v dresu Pittsburghu, psal se rok 2003.

Článek

„Byl to skvělý zážitek, opravdu mě (Lemieux) hodně inspiruje. Jsem ohromena a vděčná za čas, který se mnou strávil," svěřila se šestnáctiletá dívka serveru nhl.com.

Tarasiewiczová byla diagnostikována s Hodgkinovým lymfomem v říjnu roku 2015, se kterým bojovala také bývalá hvězda Pittsburghu. Lemieux se dozvěděl o své nemoci v lednu 1993 a bojoval s ní během své hráčské kariéry. „Nyní už to je devět měsíců co jsme bez rakoviny," řekla matka Lily Melissa.

Dívka se účastnila také zápasu NHL pod širým nebem, další silný zážitek víkendu. „Bylo velmi chladno, ale moc se mi to líbilo, protože Pittsburgh porazil Letce, samozřejmě," byla dobře naladěná dívky.

Lemieux je bývalý kanadský hokejový útočník, který odehrál sedmnáct sezón za Tučňáky v NHL. S hokejovou kariérou skončil v roce 2006, v současnosti je majitelem tohoto klubu. Dvakrát s Pittsburghem vyhrál Stanley Cup, zlato slavil na olympiádě, na Kanadském poháru i Světovém poháru. Z mistrovství světa má Kanaďan stříbro. V současnosti mu patří osmé místo v historickém bodování NHL.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články