Hlavní obsah

Pastrňák čaroval! Přihrávka v provedení letmo

Boston/Praha

Šel do toho, ukázal, že roste. David Pastrňák opět pobavil fanoušky v NHL. Na modré útočné čáře si vzal puk a šel do tlačenice, dva protihráči před ním. Faul, pravačka rozhodčího dostala okamžitě povel. Český útočník ale ještě v pádu natáhl ruku s hokejkou a máchl do puku. Zrodila se nečekaná asistence mladého Medvěda z Bostonu a Brad Marchand se zapsal mezi střelce. Boston i přes tuto branku prohrál s New York Rangers 1:2.

Foto: Bob Dechiara, Reuters

Český útočník David Pastrňák sice přihrál na gól Bostonu v utkání NHL proti New York Rangers, na konci duelu byl ale smutný - hosté vyhráli 2:1.

Článek

Dvacetiletý Pastrňák v této sezóně už několikrát čaroval. Vybral si i slabší období, ale je zpět. V posledních čtyřech zápasech si připsal pět bodů. V sezóně odehrál zatím 57 zápasů a dosáhl na 53 bodů, z toho 26 patří gólovým zápisům. Nasbíral tolik bodů jako za dvě předchozí sezóny v NHL. Jeho produktivita stoupla na dvojnásobek. Předchozích 53 bodů v minulých ročnících zámořské soutěže nasbíral v 97 utkáních.

„Měli jsme hodně šancí, hlavně v první polovině zápasu, ale nedali jsme gól, nevyužili jsme příležitosti," řekl pro klubovou televizi Pastrňák, který je nejproduktivnějším Čechem v soutěži. Má o bod více než Jakub Voráček z Philadelphie.

Právě nevyužité šance ocenil brankář Jezdců Henrik Lundqvist, který slavil 35. narozeniny a vyhrál 403. zápas v NHL a dotáhl se na 10. místo v historii NHL. „Abych byl spokojený, chtěl jsem dneska vyhrát. Moje žena se mě zeptala, co chci k narozeninám. Řekl jsem, že vyhrát," citoval server nhl.com oslavence.

„Zasloužili jsme si vyhrát, ale Henrik bych skvělý, ukázal několik skvělých zákroků. S jedním gólem se nedá vyhrát," glosoval výkony brankáře soupeře Marchand.

Reklama

Související témata: