Hlavní obsah

Edmonton znovu porazil Anaheim a je krok od finále

ANAHEIM

Hokejisté Edmontonu vyhráli i třetí finále Západní konference NHL a jediná výhra je dělí od postupu do finále Stanley Cupu. Na úterní výhře 5:4 nad Anaheimem se jednou asistencí podílel český obránce Jaroslav Špaček.

Článek

Edmonton pokračuje ve své spanilé jízdě vyřazovací částí. Olejáři postoupili do Stanley Cupu z osmé příčky, ale dokázali vyřadit favorizovaný Detroit v prvním a San José ve druhém kole. Po třetí výhře v řadě proti Anaheimu je dělí jediná výhra od postupu do finále soutěže, ve kterém se naposledy představili v roce 1990.

Vítězný gól vstřelil v 55. minutě Fernando Pisani, pro kterého to byla už devátá trefa ve vyřazovací části. Domácí odolali zoufalému tlaku Anaheimu, ve kterém se Kačerům podařilo snížit ze stavu 0:4 na rozdíl jediného gólu. Na gól Chrise Prongera přihrával obránce Jaroslav Špaček. Duel byl prošpikován fauly a bitkami, jen během prvních pěti a půl minuty diváci viděli tři bitky. Během první třetiny rozhodčí udělil 16 trestů - celkem 44 minut.

Trenér vítězů Craig MacTavish po zápase připustil, že ani za čtyřbrankového vedení neměl zápas za rozhodnutý. "Ještě nebylo rozhodnuto, protože jsem věděl, že už nemáme moc energie," řekl na adresu svých unavených svěřenců bývalý hráč Edmontonu. Někteří hráči Oilers navíc bojují s chřipkou. Anaheimu se ale v Edmontonu nedaří, od únoru 1999 tam prohrál všech třináct zápasů. Čtvrté utkání se hraje ve čtvrtek znovu v Edmontonu a pokud Kačeři chtějí prodloužit svoji sezónu, budou muset nepříznivou statistiku prolomit.

Edmonton - Anaheim 5:4 (1:0, 0:0, 4:4)
Branky: 14. Petersen, 43. Peca, 44. Staios, 45. Pronger (Špaček), 55. Pisani - 50. a 59. Selänne, 48. O'Donnell, 52. Kunitz. Zásahy brankářů: Roloson 38/4 - Bryzgalov 22/5. Diváci: 16 839. Stav série 3:0.

Reklama

Související témata: