Hlavní obsah

I na Jágra už došlo! Kritika od trenéra, teď roztržení jeho řady. S kým si 68 zahraje?

Sunrise/Praha

Míchal sestavou, snažil se najít jakýkoliv způsob jak uvadající tým nakopnout. První řada ve složení Jaromír Jágr, Aleksander Barkov, Jonathan Huberdeau však byla pro trenéra a zároveň generálního manažera hokejistů Floridy Toma Rowea nedotknutelná. V pátečním zápase proti lídrovi Západní konference NHL Minnesotě už to však platit nebude. Sehraní parťáci, kteří byli v minulé sezóně postrachem všech obran soupeřů, jdou od sebe.

Foto: Jeff Chiu, ČTK/AP

Jaromír Jágr (68) na střídačce Floridy.

Článek

Když se Huberdeau s Barkovem na začátku února vrátili po delších zraněních do sestavy Panthers, zpočátku se zdálo, že jejich absence nebude mít na oživení spolupráce s Jaromírem Jágrem vliv. Jenže postupem času už vše nefunguje tak, jak by si fanoušci i vedení Floridy představovali.

Zejména pětačtyřicetiletý Jágr se trápí, kritiku slyšel i od Rowea. V posledních osmi zápasech si česká legenda připsala jen jeden gól a její chabá produktivita Panterům pochopitelně na pohodě nepřidává. I kvůli ní se Florida propadla ve Východní konferenci na dvanácté místo a na play off potřebuje smazat čtyřbodovou ztrátu a přeskočit minimálně čtyři týmy před sebou.

Jak budou vypadat útoky Floridy proti Minnesotě:
JágrBarkovR. Smith
SceviourTrocheckHuberdeau
MarchessaultBjugstadVanek
MalginMacKenzieJ. Jokinen

Dalo se čekat, že po jediné výhře z posledních sedmi duelů dojde i na elitní řadu. „Musíme něco změnit, protože nedáváme góly. Je potřeba najít nějakou novou chemii. Ne že bych s Jágrem a Barkovem hrál nerad, ale kouč se prostě snaží najít novou cestu," říká Huberdeau, jehož novými parťáky budou Colton Sceviour a Vincent Trocheck.

„Spojení Huberdeaua s Trocheckem vytváří velice dynamickou formaci, která je schopná tvořit hru i zakončovat. Sceviour na pravém křídle se do toho nebojí praštit, dokáže uspět v rozích kluziště. Myslím, že by se mohli dobře doplňovat," vysvětluje Rowe, co ho vedlo ke korekcím v sestavě.

Až do čtvrté řady byl přesunut třiatřicetiletý Fin Jussi Jokinen. „S Jussim jsem se sešel ve středu ráno a řekl jsem mu, ať to rozhodně nebere negativně. Není to nic proti němu. Prostě hledáme čtyři vyvážené řady. Proti Minnesotě je rozhodně budeme potřebovat," uvědomuje si Rowe sílu Hanzala a spol.

Svým svěřencům ani v těžkém období nemůže vytknout nedostatek bojovnosti. Právě naopak. „Kluci se snaží, možná někdy až příliš. Musíme se vrátit ke svému hokeji, předvádět nátlakovou hru a užívat si to. Prostě se co nejvíc uvolnit," apeluje prostovlasý šedesátník.

Reklama

Související témata: