Hlavní obsah

Nestrašil prožil v NHL velké rozčarování. Teď se upíná k mistrovství světa

Marek BurkertSport.czPrávo

Na doporučení klubu vynechal Světový pohár, aby byl fit na sezónu NHL. Carolina ale Andreje Nestrašila při návratu po těžkém zranění zad příliš nepodržela. Šestadvacetiletý hokejista je teď na farmě v Charlotte a upíná se ke startu na mistrovství světa. „Bylo by fajn zahrát si za tým, kde je psychická pohoda a nějaká šance na úspěch,“ říká Nestrašil, který v sezóně nastoupil za Hurricanes jen k 19 zápasům.

Foto: Sport.cz

Český hokejista Andrej Nestrašil

Článek

Jste už smířený s tím, že dohrajete sezónu v AHL, nebo je nějaká šance, že vás ještě povolají do prvního týmu?

Ta šance už je malá, takže podle všeho dohraju sezónu na farmě. Máme nějakých dvacet zápasů do konce, což je pro mě ideální příležitost připravit se na mistrovství světa. V té situaci, která tu momentálně je, se nehraje úplně nejlíp, ale dává mi to určitou motivaci.

Znamená to, že jste už s trenéry národního týmu v kontaktu?

Mluvili jsme spolu jenom jednou a do mistrovství světa je ještě daleko, takže uvidíme, co se stane. V hlavě to tak mám ale nalajnované.

Loni vám start na šampionátu unikl kvůli zranění, nejel jste na Světový pohár, takže do třetice to snad vyjde...

Těším se, že budu hrát hokej někde, kde chtějí, abych hrál. Já se cítím fyzicky dobře, když jsem šel na farmu, tak jsem ani nelitoval a byl jsem rád, že budu hrát zápasy, což je pro mě nejlepší, aby si tělo zvyklo. Za zápas mám sedmnáct minut na ledě, hraju oslabení i přesilovky. Trenér mi dal volnou ruku i v tom, abych trénoval na vlastní pěst a dělal si svoji přípravu. Chci být v co nejlepší formě na mistrovství světa.

Za uplynulé měsíce jste si prožil řadu ne zrovna příjemných událostí. Jakou máte vizi do příští sezóny?

Těch možností je teď nepočítaně, některé jsou reálné víc, jiné míň. Prioritou je pro mě pořád NHL. Procentuální šance, abych hrál dál v zámoří je samozřejmě menší, ale pořád věřím, že o moje služby by někdo mohl mít zájem.

Proč se tak změnily kroky Hurricanes směrem k vám? Ve všem jste jim přece vyhověl.

Já dělal všechno pro to, abych se vrátil na začátek sezóny. Vynechal jsem svěťák, abych v klubu všechny uspokojil a nikomu nelezl do cesty. A pak to dopadlo, jak to dopadlo. Ta situace je těžká v tom, že hraju pro lidi, kteří mě sice platí, ale v podstatě mě už odepsali.

Znáte důvod, proč jste po zranění nedostal pořádnou šanci?

Atmosféra v klubu není dobrá, protože Carolina je skoro poslední v konferenci. Někdo dělá rozhodnutí podle nejlepšího svědomí, aby tým byl lepší. Tak to ve sportu chodí, ale já čekal, že po tom zranění mi pomůžou se vrátit. V minulé sezóně jsem ukázal, že NHL můžu hrát. Takže jsem zklamaný, ale pro mě to není žádná novinka. Já už byl na tolika místech a v takových pozicích, že se z toho nehroutím a život jde dál.

Reklama

Související témata: