Hlavní obsah

František Kaberle pomohl asistencí k vítězství Caroliny

BUFFALO

Hokejisté Caroliny porazili ve čtvrtém utkání finále Východní konference play-off NHL Buffalo 4:0 a vyrovnali stav série na 2:2. Na pátečním vítězství hostů se asistencí podílel i český obránce František Kaberle, který připravil úvodní gól zápasu Marku Recchimu. Brankář Caroliny Martin Gerber si připsal své první vychytané čisté konto v play-off.

Článek

Gerber navíc nastoupil k zápasu poprvé za poslední měsíc. Šanci dostal místo Cama Warda, který při porážce ve třetím utkání inkasoval čtyři branky. Tentokrát chytal švýcarský gólman a zastavil všech 22 střel Buffala. Nejvíce se zaskvěl při šanci Chrise Druryho, který po ošálení obrany už mířil do odkryté branky.

Domácí hokejisté doplatili na absenci několika klíčových obránců. K už zraněným Teppo Numminenovi a Dmitriji Kalininovi se ve středu přidal se zlomenou rukou i Henrik Tallinder. Museli tak nastoupit nezkušení Jeff Jillson a Doug Janik, kteří mají na kontě dohromady jen šest startů v play-off. Jillson byl dnes u tří inkasovaných branek.

Carolina zadělala na vítězství velmi záhy, ke dvougólovému vedení ji stačilo vyslat na brankáře Millera jen čtyři střely. Nejdřív se po přihrávce Kaberleho trefil Recchi a v desáté minutě přidal druhou branku v přesilovce Eric Staal. Jedna z hvězd týmu tak prodloužila svou bodovou šňůru už na čtrnáct zápasů.

Finále Východní konference:
Buffalo - Carolina 0:4 (0:2, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 7. Recchi (F. Kaberle, Ward), 10. Staal (Hedican, Whitney), 23. Ladd (Weight, Wesley), 57. Hedican (Williams, Stillman). Zásahy brankářů: Miller 21/4 - Gerber 22. Diváci: 18 690.
Stav série: 2:2.

Reklama

Související témata: