Hlavní obsah

Voráček ukázal gesto, koupil 396 čepic za 200 000

Praha

Stovky čepic fanoušci naházeli na led v domnění, že Wayne Simmonds z Philadelphie vstřelil před dvěma týdny hattrick proti Coloradu. Jenže chyba lávky, diváci se unáhlili, gól vstřelil Jakub Voráček, žádný třetí gól Kanaďana. Český útočník ale ukázal gesto za předčasně hozené a tím pádem ztracené čepice. Koupil 396 kšiltovek a daroval je dětské nemocnici ve Philadelphii. Počin za 8000 dolarů.

Foto: Twitter: Philadelphia Flyers

Jakuvb Voráček z Philadelphie koupil a věnoval dětské nemocnici 396 čepic za 8000 dolarů.

Článek

Fanoušci Philadelphie mohou klidně spát, jejich předčasná radost z hattricku nepřišla vniveč. A je jich hodně, přesně 396. „Je to pro dobrou věc, na tom záleží," reagoval na své gesto český útočník, kterého jedna čepice stála 20 dolarů. V přepočtu akce za 200 000 korun.

Voráček při přesilovce vystřelil. Simmonds se snažil zasáhnout puk, ale minul, což v té rychlosti hodně lidí na stadiónu přehlédlo. Kšiltovky okamžitě měnily majitele. Jenže kanadský útočník hned dával najevo, že on ne. Spoluhráčům, rozhodčím. Druhý hattrick kariéry se nekonal, chyběly centimetry, byl to totiž vlastní gól.

„Je to poprvé a doufám naposledy, co mě vypískali, když jsem vstřelil gól," komentoval nečekanou situaci Voráček. Vzal lidem hattrick, ale poté udělal radost dětem. Co je víc?

Reklama