Hlavní obsah

Gólová demolice v NHL. Kolik sekund stačilo na tři góly?

Chicago/Praha

Rychlý proces a gólový uragán předvedlo Chicago v NHL v utkání s Coloradem. Pět gólů ve třetí dvacetiminutovce, tři se vešly do 34 sekund! Nemožné? Ne. Černí Jestřábi prohrávali 1:3 po čtyřiceti minutách, nakonec vyhráli 6:3 a stali se prvním týmem Západní konference, který postoupil do bojů o Stanley Cup.

Foto: Nam Y. Huh, ČTK/AP

Jonathan Toews slaví gól s Richardem Pánikem a Johnem Haydenem v brance Colorada.

Článek

„V poslední době jsme měli hodně těsných zápasů. Pro nás je tento večer krásný, dá nám hodně energie, tohle je velký rozdíl," pochvaloval si pro nhl.com Jonathan Toews, který v poslední třetině vstřelil dva góly a zapojil se do smrtícího obratu.

Pět gólů, kdy nemělo Colorado moc času se rozkoukat a jen sledovalo soupeře. Především rychlý trojitý výpad, který proběhl v těchto časech: 50:17, 50:34 a 50:51. Tři góly za 34 sekund.

„Takhle nemůžete hrát proti Chicagu, začalo nás válcovat, my jen seděli a sledovali jsme, jak hrají místo toho, abychom také byli součástí zápasu," řekl ke gólové vichřici obránce Colorada Mark Barberio, který nemohl zkrat pochopit.

Naopak druhá strana byla u vytržení, té velel Jared Bednar, kouč Chicaga. „Bylo to obrovské. Tohle je jeden z nejlepších týmů v lize." Co předvede toto mužstvo v bojích o slavný Stanley Cup?

Reklama

Související témata: