Hlavní obsah

Jágr měl smůlu! Radost byla blízko, hvězda ale musí čekat dál

Miami/Praha

Už šest zápasů marně čeká v NHL na gól. Hvězdný veterán Floridy Jaromír Jágr se naposledy trefil 11. března proti Tampě a střelecký půst neukončil ani při čtvrtečním vítězství Panterů nad Arizonou 3:1. I když od gólové radosti nebyl vůbec daleko.

Foto: Gene J. Puskar, ČTK/AP

Floridský útočník Jaromír Jágr.

Článek

Jágr strávil na ledě přes šestnáct a půl minuty, v nichž se docela činil. Vyslal pět střel na bránu a dal jeden hit. Jenže jeho snaha nakonec přišla vniveč. Ve třetí třetině přitom brankáře Mika Smitha překonal.

Po střele Aleksandera Barkova usměrnil Jágr puk za gólmanova záda. Diváci už jásali, jenže kotouč se zastavil o tyčku. Nejrychleji se v situaci zorientoval Peter Holland, jenž nebezpečí u brány Kojotů pohotově vyřešil.

Jágr tak nakonec skončil utkání s negativní bilancí -1, protože byl na ladě u jediného gólu hostů, který padl po lehkovážné chybě krajana Jakuba Kindla.

Oslavovaným hrdinou Floridy se nakonec stal Jonathan Marchessault. Útočník třetí formace s platem 750 000 dolarů na sezónu, jenž dvěma góly v rozmezí 26 sekund zařídil Panterům výhru a udržel plamínek naděje na postup do play off. Marchessault zaznamenal 25. gól v sezóně. Jágr stagnuje na 14 trefách.

Reklama

Související témata: