Hlavní obsah

Krvavá podívaná jen pro silné povahy. Hvězdný Crosby skoro usekl soupeři kus prstu

Ottawa

Na parádní kličky a nádherné góly zapomeňte. Ošklivý zkrat kapitána Pittsburghu Sidneyho Crosbyho v utkání s Ottawou, to je podívaná pro tvrďáky a milovníky krvavých sportů. Po brutální sekeře, jakou uštědřil kapitán Tučňáků obránci Marcu Methotovi, se sice nepískal ani faul. Ale když bek Senátorů sundal rukavici a odhalil, že mu kus prstu doslova visí na vlásku, běhal přítomným doslova mráz po zádech. Crosby nebyl za zákrok ani potrestán.

Foto: Justin Tang, ČTK/AP

Hokejista Ottawy Senators Zack Smith (15) šel srovnat hvězdu Pittsburghu Sydneyho Crosbyho poté, co hvězda Tučňáků sekla soupeře a způsobila mu ošklivé zranění.

Článek

Na sociální síti zákrok hned začali komentovat fanoušci. A na prvním místě je v četnosti opakování v souvislosti se „sekáčem" Crosbym slovo hnus. Zaznívá i varování, že záběry jsou jen pro otrlé povahy.

Ke zmíněné situaci došlo během první třetiny duelu mezi Ottawou a Pittsburghem při hře čtyři na čtyři. Kapitán Tučňáků Sidney Crosby se vracel do obrany a kousek za modrou čarou sekl obránce Marca Methota. Ten vykřikl a přestal hrát, tvář se mu zkřivila bolestí.

Když pak sundal rukavici, bylo jasné proč. Krvavé zranění a článek prstu, který visel na kůži, to byly hodně nechutné záběry. Crosby se tvářil, jako by se nic nestalo, když mu šel zraněný soupeř vyčinit. Pak Methot zmizel do šatny a následně putoval do péče lékařů.

„Prst má úplně zničený," zuřil trenér Guy Boucher ohledně zranění svého svěřence. „Tohle bude dávat dohromady řadu týdnů," dodal smutně.

Crosby se bránil, prý jen chtěl zastavit soupeře a přitom holí trefil jeho ruku. „Snažil jsem se ho přibrzdit a nejspíš zasáhl jeho prst. Soudím tak podle reakce hráčů Ottawy," vysvětlovala hvězda NHL.

Reklama

Související témata: