Hlavní obsah

Potvrzeno! NHL se po šesti letech vrátí do Evropy. Kde se bude hrát a kdo přijede?

Aktualizováno

První náznaky začaly prosakovat před pár dny, teď už je vše oficiálně potvrzené! Hokejová NHL se v příští sezóně po šesti letech vrátí do Evropy, týmy Ottawy a Colorada odehrají 10. a 11. listopadu dva soutěžní zápasy v hale Globen ve švédském Stockholmu.

Foto: Isaiah J. Downing, Reuters

Cody Ceci z Ottawy se snaží obrat o puk kapitána Colorada Gabriela Landeskoga. V listopadu by si oba souboj mohli zopakovat ve švédském Stockholmu.

Článek

„Je to opravdu úžasné. Koho by napadlo, že si budu moct zahrát NHL ve svém rodném městě. Neskutečný pocit, Stockholm je krásné i hokejové město a těším se, až jím budu moct spoluhráče provést," raduje se kapitán Lavin Gabriel Landeskog.

Spolu s ním v současné chvíli nastupují za Colorado i jeho krajané Anton Lindholm, Carl Söderberg, dres Ottawy zase oblékají Švédové Fredrik Claesson, Viktor Stalberg a hlavně hvězdný kapitán Erik Karlsson. Češi v žádném z týmů toho času nehrají.

„Máme v NHL víc švédských hráčů než kdy dřív a je nám nesmírným potěšením, že jim dopřejeme ukázat se v jejich vlasti. Návrat zápasů NHL na evropskou scénu je dalším důležitým momentem našich oslav stého výročí soutěže," nechal se slyšet komisionář NHL Gary Bettman.

„Je to bezva. Jsem si jistý, že spousta lidí ze Stockholmu bude fandit Coloradu, zatímco ti z Göteborgu Ottawě," připomíná Landeskog, že Karlsson před svým odchodem do NHL nastupoval za Frölundu, tedy tým sídlící v Göteborgu.

V listopadu to bude pošesté, co NHL zavítá se soutěžními duely na starý kontinent. Dosud se v Evropě sehrálo 20 soutěžních zápasů nejslavnější hokejové ligy světa, šest z nich právě ve Stockholmu.

Naposledy se kanadské resp. americké kluby z nejslavnější hokejové soutěže světa představily v Evropě na podzim 2011, tehdy se hrálo ve Stockholmu, Helsinkách a Berlíně. V pražské O2 areně se o rok předtím odehrály dva duely mezi New Yorkem Rangers a Tampou Bay, v roce 2008 viděla Praha NHL poprvé, když se v libeňské hale dvakrát střetly celky Bostonu a Phoenixu.

Reklama

Související témata: