Hlavní obsah

Edmonton bude bojovat o Stanley Cup s Carolinou

Hokejisty Edmontonu vyzve ve finále Stanleyova poháru Carolina. Hurricanes ve čtvrtek v rozhodujícím sedmém utkání finále Východní konference porazili Buffalo 4:2 a zahrají si podruhé za poslední čtyři sezóny o nejslavnější hokejovou trofej světa. Sabres po dvou třetinách na ledě soupeře vedli, domácí ale zápas třemi góly v závěrečné části otočili.

Článek

Úvod zápasu vyšel lépe hráčům Caroliny, na gól Mika Commodora ale v prostřední části odpověděli Doug Janik a Jochen Hecht. Na prvním gólu Buffala se asistencí podílel Aleš Kotalík.

Třetí třetina byla však opět v režii domácích. Už po necelých dvou minutách srovnal Doug Weight a ve 12. minutě vstřelil vítězný gól při početní výhodě Rod Brind'Amour. Kapitán Hurricanes se nejlépe zorientoval v útočné třetině poté, co gólman Miller vyrazil střelu od modré a puk vyjel ze skrumáže hráčů před brankou. Vedení Caroliny pak v poslední minutě potvrdil ještě Justin Williams.

Pětatřicetiletý Brind'Amour vyburcoval své spoluhráče po prohraném šestém duelu v Buffalu. "Všichni v týmu věděli, o co jde. Po utkání jsem jen řekl, že jsem už starý chlap a rád bych ještě zkusil hrát o Stanley Cup," řekl po stvrzení postupu.

První finálový duel, do něhož mohou na straně Caroliny zasáhnout obránce František Kaberle s útočníkem Josefem Vašíčkem a na straně Oilers zadák Jaroslav Špaček s útočníky Radkem Dvořákem a Alešem Hemským, je na programu v pondělí na ledě Caroliny v Raleighu.

Play-off NHL - finále Východní konference
Carolina - Buffalo 4:2 (1:0, 0:2, 3:0)
Branky: 13. Commodore, 42. Weight, 52. Brind'Amour, 60. Justin Williams - 36. Janik (Kotalík), 40. Hecht. Zásahy brankářů: Ward 24/22 - Miller 28/24. Diváci: 18 730.
Konečný stav série: 4:3.

Reklama

Související témata: