Hlavní obsah

Zklamání, blbost, ničení hokeje. Hráči NHL reagují na neúčast na OH

Praha

Reakce hráčů NHL na jejich neúčast na olympiádě 2018 v jihokorejském Pchjongčchangu jsou rozporuplné, převažuje zklamání. Ti nejlepší nebudou hrát na největší sportovní události světa. Vedení zámořské soutěže vydalo prohlášení, že nedá hráčům svolení. Sami hokejisté mají jiný pohled.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Voráček se na olympiádu v Koreji nepodívá, NHL zamítla start hráčů pod pěti kruhy.

Článek

Henrik Lundqvist, gólman New York Rangers a švédský reprezentant je zklamný a vidí velkou promarněnou šanci.

Kanadský kapitán Edmontonu Oilers Connor McDavid řekl The Canadian Press, že si nedokáže představit, že by na olympijských hrách nebyli nejlepší hráči světa. "Na 100 procent by tam měli být."

Bývalý hráč Montrealu Brandon Prust byl stručný, ale výstižný. „Způsob, jak zničit hokej ještě více, Gary."

"Je to obrovská škoda a smůla. Myslím si, že není hráč, který by odmítl olympiádu. Kdo by nechtěl jet? Všechny kluky, kteří měli šanci se na olympiádu dostat, to bude mrzet," řekl Žralok Tomáš Hertl pro ČTK.

Erik Karlsson získal na olympiádě 2014 stříbro, hráč Ottawy má také jasno. „Je to blbost. To je přesně to, co si myslím. Udělá to více škody tomuto sportu, než si lidé uvědomují," zoufá si švédský zadák.

„Vítám každou šanci ukázat se před celým světem. My v Kanadě jsme hrdí na reprezentování své země a nemít teď tuto možnost beru jako opravdu velké zklamání," nechal se slyšet gólman Montrealu Carey Price, jenž výběru Javorového listu pomohl na posledních hrách v Soči vybojovat zlato.

„Jsem maximálně možně zklamaný, do Pchjongčchangu jsme všichni chtěli jet. Bylo by to dobré pro NHL, vlastníky jejích klubů, hráče. Prostě pro každého. Uvidíme, jestli se ještě něco nestane, ale tohle je opravdu extrémně skličující," přidával se Priceův klubový spoluhráč, americký útočník Max Pacioretty.

Svůj pohled má i Jonathan Toews z Chicaga. „Myslím, že hráči chtějí jet, myslím, že by to mělo být v zájmu hráčů a ligy. Myslím, že NHL by měla být na olympiádě."

Svůj pohled přiložil i Marc-Edouard Vlasic, obránce San Jose Sharks.

Reklama