Hlavní obsah

Zákeřná hvězda! Spoluhráč Krejčího a Pastrňáka bude pykat. Co šíleného provedl?

Boston/Praha

Za tohle bude pykat. Hvězda Bostonu ukázala, že umí být pořádně zákeřná. V poslední minutě první třetiny totiž Brad Marchand píchl špičkou hole do rozkroku Jakea Dotchina z Tampy a vyfasoval trest na pět minut, zároveň byl vyloučen do konce utkání. Spoluhráč českých útočníků Davida Krejčího a Davida Pastrňáka si tak připsal další záznam do dlouhého seznamu prohřešků. Být ve vězení, dalo by se říct, že je zkušeným recidivistou.

Foto: Greg M. Cooper, Reuters

Bostonský útočník Brad Marchand střílí na branku Tampy v utkání NHL. Zápas nedohrál, když na konci první třetiny předvedl ošklivý faul.

Článek
Fotogalerie

Tak tohle muselo bolet. Obránce Jake Dotchin se skácel k zemi a svíjel se bolestí. Nikdo nepochyboval, jak moc trpí. Mohl za to útočník Bostonu Marchand, který špičkou hole bodl soupeře do slabin v rozkroku. Média si všimla, že do hráče ještě šťouchl holí ve chvíli, kdy už ležel bezmocně na ledě a žádají pro jednu z bostonských hvězd tvrdý trest. Pro začátek nedohrál zápas, ale tím to neskončí. Za tohle vyfasuje pořádný flastr.

"Byla to z mojí strany neukázněnost," přiznal se hříšník. Dobře věděl, že mohl svému týmu zavařit, když jej oslabil. "Mohlo nás to stát důležitý zápas, ale odvedli skvělou práci, odehráli neskutečné utkání," oddechl si Marchand.

Jeho ošklivý zákrok přišel jen dva měsíce poté, co dostal pokutu ve výši deset tisíc dolarů za nebezpečnou hru vůči obránci Detroitu Kronwallovi. Média upozorňují, že jde už o sedmý vážný prohřešek proti pravidlům. Marchand sice střílí góly, ale zároveň hraje hodně zákeřně a teď by za to měl pykat. Mluví se o tom, že by měl vynechat nejen poslední zápasy před play off, ale i start bojů o Stanley Cup.

To je pro Boston hodně zlá zpráva, protože nyní sice Bruins mohli slavit postup do play off, jenže tam narazí na Washington Capitals. A absence výtečného střelce může Pastrňákův tým pořádně mrzet, zvláště při síle soupeře. Možná ale právě takový trest Marchand podle médií potřebuje, aby si uvědomil, jak svojí nebezpečnou hrou oslabuje tým.

Co už provedl "zákeřňák" Marchand
Březen 2011Zastavená činnost na dva zápasy za faul loktem na hlavu R.J. Umbergera
Prosinec 2011Pokuta 2500 dolarů za sražení Matta Niskanena
Leden 2012Zákaz startu na pět utkání kvůli nebezpečné hře vůči Samimu Salovi
Leden 2015Zákaz startu na dva duely kvůli sražení Dericka Brassarda
Prosinec 2015Zastavená činnost na tři zápasy po zákeřné hře vůči Marku Borowieckému
Leden 2017Pokuta 10 000 dolarů za sražení Niklase Kronwalla

Reklama

Související témata: