Hlavní obsah

Jágr zůstane v NHL, věří bookmakeři. Setrvá ale na Floridě, nebo kývne Las Vegas?

škv, rjmSport.cz

Po sezóně mu na Floridě skončí smlouva a během letní přestávky bude vyjednávat o novém kontraktu. Útočník Jaromír Jágr tento týden ujistil, že i ve svých pětačtyřiceti letech hokej stále miluje a nejradši by i nadále setrval v NHL. Podle bookmakerů českých sázkových kancelářích je pokračování legendární 68 v zámořské soutěži nejpravděpodobnější variantou. Stejně jako to, že kladenský odchovanec bude dál válet za Pantery.

Foto: Dan Hamilton, Reuters

Útočník Floridy Jaromír Jágr. Bude toto spojení platit i v příští sezóně?

Článek

„Jarda si hokejky zabalí možná na dovolenou do Čech. Jinak prožil dobrou sezónu, zdravotně byl v pořádku, od podzimu jej opět uvidíme v NHL," tvrdí hokejový bookmaker Tipsportu Pavel Štverák.

Nejnižší kurz, tedy nejpravděpodobnější variantu, má u Tipsportu příležitost, že Jágr zahájí sezónu znovu za Floridu – 1,5:1. Také možnost, že se s Panthers rozloučí, ale zůstane dál v „teple" NHL, je reálně ve hře s kurzem 2,3:1.

I bookmakeři Fortuny v tuto chvíli favorizují variantu, že Jágr u Panterů setrvá (2,25:1). „Jaromír je legenda světového sportu, to je bez debaty a byla by hrozná škoda, pokud by se navzdory ne zcela ideální sezóně rozhodl skončit. Čtvrtý nejproduktivnější hráč klubu a jedinečný vzor pro mladé talenty si atraktivní smlouvu rozhodně zaslouží. A pokud to nevidí na Floridě, tak někde jinde určitě. Třeba v Las Vegas (5:1), nebo v Kalifornii, kde by se mohlo líbit i Veronice," říká Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

Sázkaři se kloní k setrvání u Panterů

Fanoušci zatím u společnosti Chance sázejí nejvíce na to, že Jágr bude i nadále hrát v zámoří za Floridu. Kurz na tuhle variantu se snížil ze 3:1 na 1,5:1 „Tomu věří 89 procent sázejících. Osm procent pak dává šanci tomu, že by v NHL vyměnil dres," uvedla pro Sport.cz Markéta Světlíková, tisková mluvčí společnosti.

Tři procenta sázejících zkoušejí tip na překvapení, že by se mohla hokejová legenda posunout na Kladno a oblékat dres tamních Rytířů v druhé nejvyšší soutěži. „Že by Jágr hrál v nějakém extraligovém klubu, nebo se vrátil třeba do KHL, se sází nejméně," naznačila preference tipérů Světlíková.

Kladno nebo KHL? To spíš nebude hrát nikde

Pokud by Jágr novou sezónu nezahájil v NHL, zdá jako dost pravděpodobné, že to bude na ledě jeho mateřského klubu Kladna, jehož je zároveň majitelem. U Tipsportu se dá vsadit v kurzu 10:1. „Ve hře může být i KHL, ale cestování po široširé Rusi už pro Jaromíra nebude tou pravou výzvou, proto kurz 20:1," komentuje další část kurzové nabídky Tipsportu Štverák.

Ani Fortuna příliš nevěří tomu, že by se Jágr vrátil do Kladna (7:1) nebo do Kontinentální ligy (13:1). To už bookmakeři vidí jako pravděpodobnější, že v příští sezóně žádné soutěžní utkání neodehraje.

Reklama

Související témata: