Hlavní obsah

Český šampión terčem zuřivého útoku! Stihne mstitele dodatečný trest?

Anaheim

Ačkoli tomu konečný výsledek nenapovídá, zápas Anaheimu s Chicagem (4:0) měl hodně rušný průběh. Diváci byli svědky několika potyček a terčem jednoho z ataků se stal i zadák Chicaga Michal Rozsíval. Českého mistra světa z roku 2010 a dvojnásobného vítěze Stanley Cupu z let 2013 a 2015 udeřil v závěrečné třetině za stavu 3:0 pěstí do hlavy rozlícený domácí forvard Nick Ritchie krátce poté, co český bek za Crawfordovou brankou krosčekoval hvězdu Ducks Coreyho Perryho.

Foto: Profimedia.cz

Český obránce Michal Rozsíval.

Článek

Rozsíval po Ritchieho útoku zůstal otřesený ležet na ledě, zvedl se až po chvíli a zamířil do kabiny. Do zbytku zápasu už nezasáhl. Podle trenéra Joela Quennevilla, který v duelu šetřil řadu hvězd včetně Jonathana Toewse, Mariána Hossy či Duncana Keitha, utrpěl český veterán blíže nespecifikované zranění v horní části těla. Nemělo by však být vážnější povahy.

Ritchie byl vyloučen do konce utkání a jeho počínáním se zřejmě bude ještě zabývat i Oddělení pro bezpečnost hráčů NHL, které rozhoduje o dodatečných trestech. Útok jednadvacetiletého agresora navíc vyvolal bitku, do níž se zapojilo hned několik hráčů.

Osmatřicetiletý rodák z Vlašimi odehrál v nejslavnější lize světa v základní části 962 utkání, v nichž si připsal 68 gólů a 241 přihrávek. Letos v únoru prodloužil v Chicagu smlouvu o další rok. Díky novému kontraktu by si měl vydělat 650 000 dolarů, o 50 tisíc víc, než pobírá v aktuálním ročníku NHL.

Před Chicagem působil Rozsíval v Pittsburghu (1999-2003), New York Rangers (2005-2011) a Arizoně (2010-2012).

Reklama

Související témata: