Hlavní obsah

Voráček: Když na olympiádu nepojedu, budu se cítit jako osel. V opačném případě ale taky

Philadelphia/Praha

Není výjimkou, i on stejně jako snad všichni hráči NHL je z rozhodnutí majitelů klubů nejlepší hokejové soutěže světa nepustit své hráče příští rok na olympiádu do jihokorejského Pchjongčchangu rozmrzelý. Český útočník Philadelphie lituje, že sami hokejisté nemají prakticky žádnou páku, aby současný stav změnili.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejový útočník Jakub Voráček v dresu národního týmu.

Článek

„Jsme obětí sporů a nemůžeme s tím nic dělat. Každý je z toho pořádně zklamaný," stýská si Voráček.

„Pořád doufám, že nějakým způsobem najdeme cestu, jak se na olympiádu nakonec dostat. Každý hráč by na ní totiž rád jel. Bohužel ale nemáme takovou moc," uvědomuje si sedmadvacetiletý kladenský odchovanec, který v roce 2014 startoval na hrách v Soči.

A přiznává, že cítí rozpolcenost. S Flyers totiž v roce 2015 podepsal nový osmiletý kontrakt na 66 miliónů dolarů a uvědomuje si, že vzepřít se šéfům klubu, k němuž cítí loajalitu, by nebylo nejšťastnějším řešením.

Voráček: Ovečkin má jiné postavení než já

„Pokud na olympiádu nepojedete, budete se cítit jako osel, že nebudete hrát za Českou republiku. A když naopak pojedete, budete se jako osel cítit kvůli lidem z naší organizace (Philadelphie). Z téhle situace prostě nemůžete vyjít vítězně," soudí Voráček.

Útočník Washingtonu Alexandr Ovečkin přitom po pondělním prohlášení šéfů NHL přesto zopakoval, že i přes všechny nátlaky na olympiádu stejně pojede a bude Rusko reprezentovat.

„Jenže Ovečkin je trojnásobný vítěz Hart Trophy a má trochu jiné postavení než já ve Philly. Jako hráč to samozřejmě můžu zvažovat, ale je těžké říct, jestli bych nakonec jel, nebo ne. Teď prostě neznám odpověď," uzavírá Voráček.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články