Hlavní obsah

Nový český gólman v NHL! Rittich odchytal 20 minut za Calgary

David Rittich se na konci základní části dočkal premiéry v NHL. Český gólman na posledních 20 minut vystřídal Briana Elliota v bráně Calgary. Z deseti střel propustil jedinou. Plameny prohrály na ledě San Jose 1:3.

Foto: Jeff Chiu, ČTK/AP

David Rittich v bráně Calgary pozoruje snahu Timo Meiera (28) ze San Jose.

Článek

Už sobotní povýšení z farmy v Stocktonu napovídalo tomu, že by David Rittich mohl konečně dostat první šanci v NHL. A tak se také stalo.

Čtyřiadvacetiletý brankář porážce nezabránil, i tak stihl nasbírat cenné zkušenosti. „Nejsem nervózní typ člověka, cítil jsem se velmi dobře, vše bylo v pořádku," překvapil po zápase novináře odchovanec Jihlavy.

„Chtěl jsem jen porazit Žraloky," prozradil svůj cíl, s jakým se šel připravit do brankoviště na třetí dvacetiminutovku.

Jediný gól padl do sítě českého gólmana, když jeho tým hrál v oslabení. Marc-Edouard Vlasic vystřelil z levé strany od mantinelu a před Rittichem byl kotouč ještě tečován nejprve jeho spoluhráčem Dennisem Widemanem a poté Danielem O'Reganem.

„Byla to má první zkušenost s NHl, ale bohužel jsme prohráli, to je škoda..." pokračoval Rittich v úsporných odpovědích.

A na co si musel po přesunu do nejprestižnější soutěže zvykat? „Vše... vše je tady jiné, pro mě je to dobrá zkušenost," dodal David Rittich, jenž se stal už 17. českým brankářem, který nastoupil do zápasu v NHL.

David Rittich v sezóně 2016-2017
TýmZInkas. gólyMin.ZákrokyG/Z%VPPPNuly
Stockton (AHL)286115897112.3092,1141125
Calgary (NHL)112093900000

Reklama

Související témata: