Hlavní obsah

Zemětřesení na Floridě! Zpackaná sezóna má dohru

Aktualizováno

Neúspěch v podobě konce sezóny už po základní části NHL způsobil ve Floridě zemětřesení. U hokejistů Panterů končí jako trenér i generální manažer Tom Rowe. Šedesátiletý Američan v klubu přesto zůstane, od nové sezóny bude speciálním poradcem. Novým generálním manažerem Panthers byl jmenován Dale Tallon, který tuto funkci zastával šest let do roku 2016. Tallon navíc i nadále bude prezidentem hokejových operací na Floridě. Nový kouč se hledá.

Foto: Profimedia.cz

Tom Rowe končí u hokejistů Floridy jako trenér i generální manažer.

Článek

„Máme potenciál na to, abychom se urychleně vrátili na správnou cestu," uvedl Tallon v tiskovém prohlášení.

„Letošní rok byl pro nás velice těžký, dostali jsme tvrdé lekce, jak těžké je v NHL konzistentně vyhrávat. Jsem ale přesvědčen, že s pár úpravami v sestavě a správným vůdcovstvím můžeme v příští sezóně bojovat o Stanley Cup," je optimistický Tallon.

„I já jsem přesvědčený, že máme potřebný talent k tomu, abychom Stanley Cup vyhráli. Dale nás má k tomuto cíli dovést," přidává se majitel Panthers Vincent Viola.

Rowe působil v klubu jako generální manažer od května loňského roku, kdy nahradil právě Tallona. V listopadu se pak po odvolaném trenérovi Gerardu Gallantovi postavil i na střídačku, jenže z 61 zápasů dovedl mužstvo jen k 24 výhrám po základní hrací době. Floridě nakonec uniklo play off o propastných čtrnáct bodů.

Florida věří, že v příštím ročníku se podobné fiasko opakovat nebude. Otázkou zůstává, jestli v klubu budou dál působit obránce Jakub Kindl a útočník Jaromír Jágr, kterým skončila smlouva. Jágr se 1. července může stát nechráněným volným hráčem, pokud se do té doby s Panthers nedohodne na novém kontraktu.

Reklama

Související témata: