Hlavní obsah

V Pittsburghu zuří nad ztrátou kapitána! Nic to nebylo, oponuje kouč Washingtonu

Pittsburgh/Praha

V sérii druhého kola play off NHL s Washingtonem poprvé padli a vedou už jen 2:1 na zápasy, větší ránou však pro hokejisty Pittsburghu může být ztráta jejich kapitána. Pro Sidneyho Crosbyho totiž pondělní duel skončil už v šesté minutě, když jej tvrdě krosčekoval obránce Capitals Matt Niskanen. Zákrok, za nějž vyfasoval trest na pět minut a do konce utkání, vzbudil hodně emocí i protichůdných reakcí.

Foto: Gene J. Puskar, ČTK/AP

Kapitán Pittsburghu Sidney Crosby leží na ledě po zákroku Matta Niskanena z Washingtonu.

Článek
Fotogalerie

Zakončujícího Crosbyho po přečíslení dva na jednoho nejprve rozhodil vracející se Ovečkin, jenž hvězdu Pens neúmyslně podrazil a následně ještě zasáhl hokejkou. Crosby ztratil stabilitu, navíc do toho schytal nevybíravý krosček na bradu od Niskanena.

„Byla to nešťastná náhoda, určitě jsem ho nechtěl zranit," dušoval se po utkání Niskanen.

„Pittsburgh měl přečíslení dva na jednoho, Crosby dostal puk před brankou a směřovalo to ke kolizi. Stalo se to rychle, měl jsem hokejku vysoko a trefil jsem ho. Nechtěl jsem ho ale krosčekovat," dodával třicetiletý obránce, který byl v minulosti čtyři sezóny Crosbyho spoluhráčem v Pittsburghu.

Devětadvacetiletý Crosby, jehož kariéru provázejí časté otřesy mozku, zůstal několik vteřin ležet na ledě, aby pak za doprovodu lékaře zamířil do kabiny a do zápasu už se nevrátil. Podle analytika kanadské televize TSN Boba McKenzieho si dvojnásobný vítěz Stanley Cupu poranil koleno a kotník.

Oficiální zprávy o jeho zdravotním stavu ale zatím nejsou k dispozici. „Moudřejší budeme až po vyšetření. Ale doufáme, že to nebude vážné. Tato parta hráčů je ale natolik silná, že se dokáže vyrovnat s různými ztrátami. Dělá to celou sezónu a věřím, že to bude pokračovat," řekl kouč Tučňáků Mike Sullivan.

„Myslím, že to bylo v pořádku. Niskanen do něho jen strčil," měl jasno trenér Washingtonu Barry Trotz.

Zcela opačně však celou situaci vidí Tučňáci. Zejména útočník Chris Kunitz byl pořádně vytočený. „Dal mu krosček přímo do tváře. Hokejistovi, který je nejlepší na světě, hraje ve vynikající formě a rozhoduje zápasy. Myslel jsem, že podobné věci se v této soutěži nestávají, ale asi jsem se mýlil," krčil rameny Kunitz.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články