Hlavní obsah

Životní gól Pisaniho uchoval Edmontonu naději

RALEIGH

Fernando Pisani vstřelil v prodloužení pátého finálového duelu play-off NHL nejdůležitější gól své dosavadní kariéry. Devětadvacetiletý útočník nejprve po 16 vteřinách otevřel skóre a ve čtvrté minutě prodloužení nakonec zápas ukončil. Kanadští fanoušci tak mohou dál snít o tom, že prestižní trofej získá po třinácti letech klub z kolébky hokeje.

Článek

"Je to nepochybně nejdůležitější gól, který jsem v kariéře dal," uvedl nadšený Pisani po skončení zápasu, který jeho tým vyhrál 4:3. Edmonton tak snížil stav finálové série na 2:3 a v noci ze soboty na neděli přivítá Hurricanes na svém ledě.

Nejlepší střelec Edmontonu v letošním play-off byl v průběhu finále kritizován, že mu zvlhl střelecký prach. V pravou chvíli se ale probudil. Svůj dvanáctý gól dal dokonce v oslabení, když využil nepřesnou přihrávku Coryho Stillmana. "Byla pomalá, proto jsem to stihl. Byl jsem v pravou chvíli na správném místě," podotkl Pisani.

Svůj brejk zakončil přesnou střelou, na kterou nedokázal brankář Cam Ward zareagovat. "Musím ho pochválit, byla to dobrá střela," prohlásil gólman Caroliny.

Oilers si už nemohou dovolit prohrát

Pisani uvedl, že nejprve chtěl pouze zabránit soupeři v založení akce, až poté poznal, že je sám a má šanci vydat se do brejku. "Jak jsem řekl, je super dát gól v takové situaci, kdy jste na pokraji smrti," poukázal rodák z Edmontonu na fakt, že Oilers si už nemohou dovolit prohrát.

Kouč Craig MacTavish se díky jeho zásahu nakonec ani nezlobil na útočníka Steva Staiose, který byl v třetí minutě prodloužení vyloučen za podražení Marka Recchiho. Carolina, která všechny své góly vstřelila v přesilovkách, totiž tentokrát v početní výhodě neudeřila. "Řekl jsem mu, že sehrál svou úlohu brilantně," řekl MacTavish.

Trenér Caroliny nedělal z prohry tragédii

Podle Staiose rozhodlo, že Edmonton hrál více srdcem a příkladně bojoval. "Z toho vycházela i naše vyloučení. Věřili jsme ale, že to zvládneme," uvedl Staios. Obránce Chris Pronger prohlásil, že se tým chtěl ještě vrátit k šestému zápasu do Edmontonu. "A věřím, že se vrátíme i do Raleighu," řekl držitel Hart Trophy pro nejlepšího hráče NHL ze sezóny 1999/2000.

Trenér Hurricanes Peter Laviolette nedělal z prohry tragédii, i když litoval toho, že jeho tým nevyužil první šanci ukončit sérii. "Samozřejmě, že hráči jsou naštvaní, že to nevyšlo. Musíme se z toho ale otřepat a vrátit se zpět k práci, zpátky do Edmontonu. Je to jen jeden zápas," podotkl Laviolette.

Reklama

Související témata: