Hlavní obsah

NY Rangers - Ottawa 2:4Stav série 2:4Ottawa počtvrté zdolala Rangers. Po deseti letech slaví postup do finále konference

New York/Praha

Hokejisté Ottawy porazili v šestém utkání druhého kola play off NHL New York Rangers 4:2 a stejným skóre ovládli i celou sérii. Ve finále Východní konference vyzvou buď Washington, nebo obhájcem Stanley Cupu Pittsburgh.

Foto: Brad Penner, Reuters

Jean-Gabriel Pageau (44) právě pojistil postup Ottawy do finále Východní konference. A svoji trefu do prázdné brány New Yorku Rangers bouřlivě slaví se spoluhráči.

Článek

Senátoři se probojovali do konferenčního finále poprvé po deseti letech. Vítězný gól vstřelil švédský obránce Erik Karlsson (1+1), jenž ve druhé třetině převzal bekhendový pas od Bobbyho Ryana a zblízka překonal krajana Henrika Lundqvista. Tím vrátil Ottawě dvougólový náskok a přiblížil postup.

„Tohle byla hodně těžká série. Museli jsme bojovat v každém zápase, i když jsme ve třetím a čtvrtém utkání nehráli úplně podle našich představ. Postoupit ale nikdy není jednoduché, navíc Rangers hráli výborně. Teď si to trochu užijeme, ale už zítra začneme znovu pracovat," řekl po utkání Karlsson.

Senátoři vedli už v první třetině po trefách Mika Hoffmana a Marka Stonea 2:0. Druhý gól nechal kouč Rangers překontrolovat kvůli podezření, že Kyle Turris byl v ofsajdu, branka nicméně platila.

V prostřední části sice snížil Mika Zibanejad. Záhy ale přišel zmíněný Karlssonův vítězný gól. Rangers se ještě v první minutě třetí části po rychlém brejku Chrise Kreidera přiblížili soupeři na rozdíl jediného gólu, ale z dalšího tlaku už nic nevytěžili.

Sedm sekund před koncem navíc dal trefou do prázdné brány postupovou jistotu Ottawě Jean-Gabriel Pageau.

2. kolo play off NHL:
Východní konference - 6. zápas:
NY Rangers - Ottawa 2:4 (0:2, 1:1, 1:1)
Branky: 34. Zibanejad, 41. Kreider - 5. Hoffman, 15. Stone, 36. Karlsson, 60. Pageau. Střely na branku: 36:29. Diváci: 18 006. Hvězdy zápasu: 1. Karlsson, 2. Anderson (oba Ottawa), 3. Zibanejad (NY Rangers). Konečný stav série: 2:4.

Reklama

Související témata: