Hlavní obsah

Pittsburgh - Ottawa 1:2ppStav série 0:1Senátoři uspěli v Pittsburghu, Ryan rozhodl v nastavení

New York
Aktualizováno

Vstup do finálové série Východní konference se lépe vydařil hokejistům Ottawy. V úvodním utkání dokázali zvítězit na ledě Penguins 2:1 po prodloužení. Vítěznou branku zajistil v čase 64:59 americký útočník Bobby Ryan svým pátým gólem ve vyřazovací fázi.

Foto: Gene J. Puskar, ČTK/AP

Bobby Ryan oslavuje vítěznou branku do sítě Pittsburghu se svými spoluhráči.

Článek

Skóre otevřel kanadský snajpr v dresu Ottawy Jean-Gabriel Pageau pět a půl minuty před koncem prvního dějství. Nejmenší muž na ledě nedal forčekingem možnost soupeři za bránou rozehrát, puku se zmocnil Ryan, jenž ideálním pasem vybídl Pageaua ke skórování. Fleury byl bez šance. V úplném závěru první třetiny mohl vyrovnat Malkin, ale Anderson byl připraven.

V prostřední části dostali hráči Ottawy koutouč za Fleuryho záda podruhé, ale kvůli předčasnému přerušení nemohl být gól uznán.

Ve třetí třetiny se Tučňáci dočkali vyrovnání. Střelecky aktivnější sice byli Senátoři, ale nebezpečnější šance měli domácí. Přesto Anderson kapituloval až v 55. minutě, když Kunitzovu střelu šikovně tečoval Malkin. Ruský útočník si připsal šestou trefu v play off a devatenáctým bodem si upevnil vedoucí pozici v bodování vyřazovací části. Celkově zaznamenal 148. bod v play off a v historickém pořadí klubu se dělí o třetí místo s Jaromírem Jágrem.

V nastaveném čase pak vypíchl puk soupeři Bobby Ryan a únik zakončil bekhendovým blafákem.

Výsledky NHL
Finále Východní konference
Pittsburgh - Ottawa 1:2 v prodl. (0:1, 0:0, 1:0 - 0:1)
Branky: 55. Malkin - 15. Pageau, 65. Ryan. Střely na branku: 28:35. Diváci: 18 614. Hvězdy zápasu: 1. Anderson, 2. Ryan (oba Ottawa), 3. Malkin (Pittsburgh). Stav série: 0:1.

Reklama

Související témata: