Hlavní obsah

Atlanta vyměnila Štefana s Modrým do Dallasu

VANCOUVER

Hokejisté Patrik Štefan a Jaroslav Modrý byli vyměněni v zámořské NHL z Atlanty do Dallasu. V druhé velké transakci předcházející draftu ve Vancouveru získali Thrashers za české reprezentanty finského útočníka Nika Kapanena a právo výběru v sedmém kole draftu. Uvedly to internetové stránky kanadské televizní stanice TSN.

Článek

Pětadvacetiletý Štefan se stal v roce 1999 jedničkou draftu, ale očekávání v Atlantě nenaplnil i proto, že ho sužovala zranění. Člen stříbrného týmu z květnového mistrovství světa v Rize odehrál v NHL dosud 414 utkání a připsal si 177 bodů za 59 branek a 118 asistencí. Letos mu vypršela smlouva, která mu v uplynulém ročníku zaručovala příjem 1,064 milionů dolarů.

O deset let starší Modrý strávil v dresu Thrashers jedinou sezónu. Bývalý hráč New Jersey, Ottawy a Los Angeles má v prestižní zámořské soutěži na kontě 569 duelů a 223 bodů za 47 tref a 176 přihrávek. V 19 utkáních play-off vstřelil jeden gól a u dvou asistoval. Modrý má pro nadcházející ročník platnou smlouvu na 1,824 milionu dolarů.

Výměna tak ušetří Atlantě v jejím platovém rozpočtu. Kapanen, jemuž vypršela smlouva, měl nejnižší možný příjem v NHL 450 tisíc dolarů. Defenzivně laděný Fin v NHL zaznamenal v 239 zápasech 76 bodů za 20 branek a 56 přihrávek.

I v první trejdu měnil dres český hokejista. Obránce Lukáš Krajíček byl spolu s brankářem Robertem Luongem a právem výběru v šestém kole víkendového draftu vyměněn z Floridy do Vancouveru. Na jich Spojených států se naopak postěhují útočník Todd Bertuzzi, bek Bryan Allen a brankář Alex Auld.

Reklama

Související témata: